Pittsburgh-schutter verscheen vandaag voor het eerst voor de rechter: aanklagers zullen doodstraf eisen

Robert Bowers
AP Robert Bowers
Robert Bowers, de man die beschuldigd wordt van de schietpartij in een synagoge in het Amerikaanse Pittsburgh, verscheen vandaag voor het eerst voor de rechter. De 46-jarige schutter doodde elf mensen, zes anderen raakten ernstig gewond. Bowers raakte dan weer gewond bij zijn arrestatie: hij verscheen gehandboeid en in een rolstoel voor de rechter. 

Vandaag ging het om een voorbereidende zitting, waarin Bowers onder meer een pro-Deoadvocaat kreeg toegewezen. Aanstaande donderdag vindt een eerste hoorzitting plaats.

Bowers zit momenteel in voorhechtenis. Hij wordt 29 aanklachten ten laste gelegd, waaronder moord en haatmisdrijven. De openbare aanklagers hebben al aangegeven dat ze de doodstraf zullen eisen.

Trump bezoekt Pittsburgh morgen

Het Witte Huis kondigde vandaag nog aan dat Amerikaans president Donald Trump, samen met first lady Melania, morgen naar Pittsburgh zal afreizen om de steun van het Amerikaanse volk tot uiting te brengen en samen met de inwoners van de stad te treuren. Sarah Sanders, de woordvoerster van het Witte Huis, herinnerde er ook aan dat Trumps dochter en schoonzoon Ivanka en Jared Kushner joods zijn.

‘Blanke racisten’ 

Joodse leiders beschuldigden Trump gisteren nog van gedeeltelijk verantwoordelijk te zijn voor de aanslag, omdat hij de beweging van 'white supremacists' of blanke racisten "moed heeft doen vatten". Dat ontkent woordvoerster Sanders vandaag.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Louis Heyens

    moest de doodstraf inhouden "... in de cel sterven van ouderdom" ben ik het 100% eens anders heb je van die mafkezen die zoiets gaan doen om als "martelaar" te sterven