Pittsburgh-schutter pleit onschuldig en vraagt proces met jury

Robert Bowers
AFP Robert Bowers
Robert Bowers, de man die beschuldigd wordt van de schietpartij in de synagoge in Pittsburgh waarbij vorig weekend elf mensen werden gedood, heeft onschuldig gepleit en vraagt een proces met een jury, zo meldden lokale media vanuit de rechtbank.

Bowers (46) werd gisteren 44 feiten ten laste gelegd, waaronder dodelijke haatmisdrijven, en riskeert de doodstraf als hij schuldig wordt bevonden. Hij wordt verdedigd door een pro-Deoadvocaat.

De man werd in de synagoge door de politie opgepakt tijdens een gebedsdienst. Volgens de politie gebruikte hij vier vuurwapens bij de aanval. Bowers, die racistische commentaren verspreidde op sociale media, wordt ervan beschuldigd dat hij zei dat hij "Joden wilde vermoorden" terwijl hij de aanval uitvoerde. Hij verweet de Joden dat ze Latijns-Amerikaanse migranten binnenbrachten in de Verenigde Staten. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Eric Volcke

    geen tijd, geld en woorden aan vuil maken en weg met dat ding. (of niet ?) Graag uw mening.