Pitbull bijt peuter dood in Californië

screenshot
screenshot screenshot
In het Californische Sacramento is een dertien maanden oud jongetje overleden na een aanval van een pitbull. Het incident gebeurde gisteren iets na 15.00 uur.

“Toen de politie ter plaatse kwam, had het familielid dat op het kind aan het letten was, het net van de hond kunnen weghalen”, vertelt woordvoerder Andrew Scott van het Placer County Sheriff Office. “Het werd naar het Roseville-ziekenhuis gebracht, waar het overleed.”

De pitbull, een zesjarig teefje, werd meegenomen door de dierenpolitie en in afzondering geplaatst. Het is niet duidelijk hoe de aanval kon gebeuren. “Er lijkt geen sprake van onachtzaamheid, er lijkt niets te zijn dat de aanval uitlokte. Het was gewoon een verschrikkelijke gebeurtenis”, aldus Scott.

Opvoeding

Het nieuws komt zwaar aan in de buurt, waar bijna niemand met de media wil praten. Buurtbewoner Gavin Smith, die zelf twee forse pitbulls in huis heeft, wil wel iets kwijt. “Meestal is de hond niet het probleem, maar de mensen die hond opvoeden”, vertelt hij. “Als je een hond traint om agressief te zijn, dan wordt hij agressief. Als je niet agressief omgaat met de hond, dan is er geen probleem.”

De ordediensten roepen nog op om altijd waakzaam te zijn. “Het is altijd een goed idee om je hond in het oog te houden in de buurt van kleine kinderen, ongeacht het ras en of het nu een grote of een kleine hond is”, besluit Scott.

Poll

Vorige maand raakte in het Nederlandse Rotterdam nog een vrouw zwaargewond door een aanval van drie  staffordshireterriërs. Politieke partijen pleitten toen onder meer voor een totaal fok(verbod) op hondenrassen zoals staffords, rottweilers en pitbulls. Het doel? Deze rassen te laten uitsterven. 

Bekijk ook:

Heldhaftige pitbull riskeert leven om baasje te redden

Drie pitbulls bijten meisje (9) dood

 Eigenaar van drie pitbulls aangeklaagd voor moord
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Saskia Cambier

  Net door het idee dat alles aan de opvoeding ligt gebeuren zulke drama's. Wie genetica volledig naast zich neerlegt en ervan uitgaat dat een terriër zich wel net zo zal gedragen als een retriever komt voor een verrassing te staan. Een hond is nooit een blanco pagina. Mensen die dat écht snappen komen niet in kranten te staan omdat ze hun verantwoordelijkheid opnemen en weten wat ze aanschaffen.

 • Vladimir De Leeuw

  De hond treft nooit schuld (volgens sommigen), het was de schuld van het kind, het was de schuld van de opvoeder, het was de schuld van een voorbijrijdende vrachtwagen... Sommigen denken dat je zo een hond kan programmeren (opvoeden), zodat die enkel doet wat je hem geleerd hebt en dan nog enkel op commando. Ze vergeten dat het een levend wezen, een dier, is en dat het ook een instinct heeft.

 • Melanie Van den broeck

  Komt door de baasjes hetzelfde met Mechelaar en rottweiler . Opvoeding mensen is grootste oorzaak voor de rest zijn ze even gevaarlijk als andere hond blijft dier .

 • richard cornelissens

  fred de vlaminck....hoeveel onzin moet er nog verschijnen eer men inziet dat idioten moeten verboden worden?

 • luc caels

  Wanneer gaan ze die honden wereldwijd verbieden? Geen enkele, maar dan ook geen enkele hond is te vertrouwen. Ze steken het op eigenaars, nee, de hond is zo. Weg met honden.