Piraten vermoorden man die met zijn vrouw en kinderen een wereldreis maakte

Alan Culverwell en zijn vrouw Derryn met hun twee kinderen.
RV Alan Culverwell en zijn vrouw Derryn met hun twee kinderen.
Voor de kust van het Panamese eiland Morodub werd gisteren een gezin overvallen door een groep gewapende mannen. De familie Culverwell uit Nieuw-Zeeland was op wereldreis toen piraten aan boord gingen van hun zeilboot. De vader van het gezin werd brutaal vermoord. Dat berichten lokale media.

Alan en Derryn Culverwell, beide ervaren zeilers, konden anderhalf jaar geleden hun grote droom waarmaken. Het koppel had genoeg geld gespaard om samen met hun twee kinderen op wereldreis te vertrekken. Na een ellenlange tocht langs de kust van Zuid- en Centraal-Amerika besliste het gezin om enkele dagen rust te nemen. Ze meerden met hun zeilboot Aqua Lobo aan voor de kust van het eiland Morodub, een toeristische trekpleister die bekend staat om zijn paradijselijk witte zandstrand en een kristalheldere zee. 

Piraten gingen gisteren aan boord van de zeilboot van de Culverwells, zo meldt The New Zealand Herald. Alan kwam oog in oog te staan met een gewapende bende, waarna een van de mannen hem vermoordde. Alans vrouw Derryn werd aangevallen met een machete en raakte zwaargewond. De twee kinderen konden ontkomen en verstopten zich in de technische ruimte van de boot, waar ze via de boordradio hulp inschakelden. 

Voortvluchtig

Toen de hulpdiensten ter plekke kwamen, bleek dat Alan reeds overleden was. Derryn werd naar een ziekenhuis op het eiland gebracht. Hoe de vader precies om het leven kwam, is echter onduidelijk. Volgens The New Zealand Herald werd hij doodgeschoten. De Nieuw-Zeelandse nieuwssite Stuff bericht dat hij met verschillende messteken om het leven werd gebracht. 

Volgens de politie namen de overvallers, die nog steeds voortvluchtig zijn, enkel de 15 pk buitenboordmotor van het gezin mee. Dat piraten een overval plegen voor de kust van het toeristische eiland Morodub is erg uitzonderlijk, aldus lokale media. Het eiland staat immers bekend als een rustige plek waar weinig criminaliteit is. 
15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Tony Van der Heyden

  Ik ben er nog nooit tegengekomen en heb er ook nog nooit een gezien maar lees wel regelmatig in deze krant dat heel wat bewoners klagen over wegpiraten. Je kan ze dus blijkbaar overal tegenkomen en niet alleen op de zee.

 • Werner Gielis

  criminaliteit is er overal in de wereld, spijtig genoeg is deze familie die hun droom aan het beleven waren daar het slachtoffer van, RIP

 • Paul Buckens

  We leven op vele plaatsen in een beschermende wereld en weten niet meer dat er plaatsen bestaan waar criminaliteit de maatschappij voor een deel of geheel regeert. Zag onlangs een reportage over Mexico waar de plaatselijke politieagenten mee de drugs telen en vinden dat de bestrijding voor het leger is , hopelijk evolueren we hier in bepaalde steden niet volledig naar de terreur van bendes.

 • Nicole Gyselinckx

  Piraterij bestaat al eeuwenlang, het moet je maar overkomen, vreselijk !!!

 • johanneke li

  Op de zee is piraterij lang niet uitgeroeid, vooral langs de armere gebieden. Op zee is er immers weinig tot geen controle. Iets om over na te denken als je zo'n reis wilt doen. Het is nathuurlijk een kleine kans dat je ze tegenkomt, maar de mogelijkheid is er wel.