Piraten slaan twee keer toe in korte tijd: in totaal dertien bemanningsleden ontvoerd

Cargoschepen. Foto ter illustratie.
thinkstock Cargoschepen. Foto ter illustratie.
Piraten hebben vorige nacht de Griekse olietanker Elka Aristotle voor de haven van de Togolese hoofdstad Lomé aangevallen. Volgens het Griekse ministerie van Scheepvaart zijn vier van de 24 bemanningsleden ontvoerd. Het gaat om een Griek, twee Filipijnen en een Georgiër. Griekse media zeggen dat bij de aanval één persoon gewond geraakte door een kogel. 

Eergisteren waren ook al negen Filipijnse matrozen van een Noors cargoschip gekidnapt in de haven van Cotonou, de economische hoofdstad van Benin. "Het schip Bonita werd aangevallen op ongeveer 9 mijl van de toegang tot de haven en acht bemanningsleden en de kapitein van het schip werden ontvoerd", klinkt het in een mededeling. De andere bemanningsleden zijn gezond en wel en werden intussen ondervraagd.

De Golf van Guinee, die zich uitstrekt van Kameroen tot Liberia, is een van de de gevaarlijkste maritieme regio's ter wereld. Piraten vallen er regelmatig schepen aan en ontvoeren bemanningsleden voor losgeld. De aanvallen vinden vooral plaats langs de Nigeriaanse kust omdat de piraten veelal van daar afkomstig zijn.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Joris De Crom

    Joris De Crom Mag niet van de wetgeving, een schip valt onder de grond wet van het land waarvan hij de vlag draagt

  • Patrick Rasschaert

    waarom zorgen die rederijen niet voor gewapende bewapening door privé militie? Zal snel gedaan zijn met die piraten. maar dat kost natuurlijk weeral geld.

  • leo carpentier

    Als het daar zo gevaarlijk is, waarom bewapend men die matrozen dan niet?