Piraten enteren Koreaans vrachtschip in Straat van Singapore

Schepen in de drukbevaren Straat van Singapore, op 3 april 2019.
REUTERS Schepen in de drukbevaren Straat van Singapore, op 3 april 2019.
Piraten hebben een maandagochtend een Zuid-Koreaans vrachtschip geënterd. De bemanning werd aangevallen in de Straat van Singapore en beroofd van enkele duizenden dollars in contanten, aldus de Koreaanse nieuwsdienst Yonhap.

De politie van Singapore, die belast is met de kustbeveiliging van het eilandstaatje, heeft nog niet gereageerd op het incident. 

Dankzij toegenomen politie-inzet nam de piraterij de afgelopen jaren juist af op de drukke vaarroute die langs Singapore, Maleisië en Indonesië loopt. Volgens het bericht van Yonhap wisten zeven piraten op een speedboat de CK Bluebell voor zonsopkomst te bereiken, en raakten enkele bemanningsleden lichtgewond. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • paul lemmens

    Vraag aan de president Duterte om een taskforce samen te stellen met carte blanche , zal snel gedaan zijn

  • heiko werner

    Dat bestond all in mijn tijd 1986-1989, wij stonden klaar met brandslang, poeder en CO2 blussers ter abweer, met bijlen om de enter touwen te kappen en seep om de reling sliperig te maaken. Als zij hebben gezien dat je klaarstond kijken zij naa andere sheepen. Een voordeel daar is als zij aan bord komen is in de meeste gevallen geeen sprake van excessive Gewalt. Daartegen is Angola een ware hell geweest voor collegen met aanvallen met Raketen en tank vuisten.