Piloten zetten vliegtuig ondanks stevige tegenwind veilig en wel neer tijdens storm Ciara

Vliegtuig Birmingham
rv Vliegtuig Birmingham
Voor de kern van storm Ciara de Benelux binnentrok, werden de Britten al volop gegeseld. Verschillende dorpen zijn overstroomd, en ook het luchtverkeer ondervindt hinder. Tientallen vluchten zijn afgelast, en vliegtuigen die wel nog landen, ondervinden daarbij soms heel wat last, zoals onderstaande beelden laten zien.

Een vlucht van Wizz Air die vanuit Krakau (Polen) moest landen op de luchthaven van Luton, werd omgeleid naar Birmingham door het stormweer rond de Britse hoofdstad. Maar ook daar moest de piloot zijn stuurmanskunsten bovenhalen om het vliegtuig veilig neer te zetten.

Hoewel de beelden zeker eng lijken, worden piloten op dit soort situaties getraind en zijn ze in de overgrote meerderheid van de gevallen niet gevaarlijk. 
13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Huys Philippe

  Die piloten zijn echte cracks. Een immense verantwoordelijkheid. Eén vergissing van 1 seconde en knal. Daar zouden onze politici nog iets van kunnen leren. Die prutsen jaren aan een stuk zonder enige resultaatsverbintenis.

 • vanaeken jokke

  Mannen met stalen zenuwen.

 • Lucien Mertens

  Respect...

 • Frank Verhoof

  Knape staaltje werk top piloten

 • vangeel guido

  Dus het vliegtuig kan zo.geen schade op lopen?