Piloten spelen met virtuele uilen en danseressen in volle vlucht

pilot_flyingnut
Een piloot en een co-piloot van EasyJet hadden het woensdag tijdens een vlucht van Parijs naar Madrid duidelijk naar hun zin. Op beelden is te zien hoe de twee dollen met een Snapchat-spelletje en in de cockpit dansen met onder meer virtuele uilen.

De beelden van de capriolen in volle vlucht werden door piloot Michel Castellucci zelf gedeeld op zijn Snapchat-account pilot_flyingnut. Geen van de mannen kijkt ook maar een seconde naar de vliegtuigbesturing of door het raam. Op een foto poseert Castellucci ook met één of andere beerfilter op zijn gezicht. Verschillende kijkers reageerden woedend en verbouwereerd en spreken van "onverantwoord en onprofessioneel gedrag". Intussen zijn de beelden én het account verwijderd.

Luchtvaartmaatschappij EasyJet reageert dat de video werd gemaakt terwijl het vliegtuig op cruise control vloog. “Op geen enkel moment was de veiligheid van de passagiers in gevaar”, aldus een woordvoerder. “Dit gedrag past evenwel niet bij de hoge standaarden die EasyJet verwacht van zijn piloten. We zullen met beide betrokken werknemers in gesprek gaan.”

pilot_flyingnut14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lucynda van der Does

  Niet met je smartphone achter het stuur. Geldt ook voor deze jongens.

 • Johan Apatride

  En dan? Eens een vliegtuig op vliehoogte is, valt er absoluut niks te doen voor de piloten tot 30 minuten voor de landing. Alles is op automatische piloot.

 • gustaaf carpels

  Piloten zitten in de cockpit mocht er iets mis gaan maar in principe kunnen de moderne vliegtuigen zelf vliegen,landen en opstijgen. Alleen de mensen zien dat niet graag uit wantrouwen in de technologie

 • Serge Surmont

  Achter een bureel plaatsen, kunnen ze rotzooien wat ze willen, maar niet terwijl ze passagiers vervoeren. Als deze maatschappij hen verdedigd, zijn ze geen haar beter!!!

 • John Nelis

  Dom voor de piloten om dit online te zetten, maar we moeten niet overreageren. Vroeger lazen de piloten gewoon de gazet, nu zitten ze op hun smartphone...