Piloten opgeschrikt boven Ierland: “Zeer helder licht en razendsnel vliegend object”

Meerdere piloten zagen een helder licht dat zich met hoge snelheid verplaatste. Foto ter illustratie.
Shutterstock Meerdere piloten zagen een helder licht dat zich met hoge snelheid verplaatste. Foto ter illustratie.
De Ierse luchtvaartautoriteiten gaan onderzoek doen naar meldingen van piloten over ufo's. Een piloot meldde afgelopen week een ongeïdentificeerd vliegend object toen hij boven Ierland vloog. Ook andere piloten deden melding van snel bewegende vliegende objecten.

Het incident gebeurde afgelopen vrijdag, tijdens een vlucht van het Canadese Montreal naar Londen, aldus nieuwszender BBC. 

De piloot vroeg omstreeks zeven uur 's ochtends de verkeersleiding van het vliegveld Shannon of er een militaire oefening gaande was, nadat hij een voorwerp nabij had gespot dat zich “razendsnel verplaatste”. Dat bleek niet het geval.

Vervolgens meldde de piloot een “zeer helder licht” te zien en een voorwerp dat aan de linkerkant van zijn vliegtuig vloog en snel naar het noorden verdween.

Trevor Buckley on Twitter

Very interesting report on Shannon high level Friday 9 November at 0630z with multiple aircraft with reported sightings of a UFO over County Kerry. Skip to 17 minutes to listen reports on @liveatc https://t.co/VP1p0hrScn #Aviation #UFO #Ireland

“Astronomische snelheid”

Een andere piloot zegt “twee felle lichten” te hebben gezien, die met hoge snelheid omhoog vlogen. Hij spreekt van iets met een “astronomische snelheid, bijna twee keer dat van het geluid”.

De piloot van een Virgin-toestel suggereert dat het mogelijk een meteoriet was die de atmosfeer binnenkwam. Volgens de man volgden meerdere objecten dezelfde baan.

De Ierse luchtvaartautoriteiten nemen de meldingen serieus, maar heeft nog geen verklaring. “De IAA heeft een rapport ingediend, nadat een aantal vliegtuigen melding heeft gemaakt van ongewone luchtactiviteit”.

Bekijk ook:
161 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eida Lam

  Elise Van Damme Astrology is het bestuderen van horoscopen. Heeft niets met luchtvaart te maken hoor.

 • annie vandenberghe

  Is tesla die gelanceerd is naar mars,heeft zijn lichten aangestoken toen het te donker werd,probleem opgelost

 • Berthie Gijsen

  Superman is terug.

 • chris delanghe

  wat op de fotos staat zal wel getrukeerd zijn uiteraard. Maar wat goed getrainde en goed opgeleide waarnemers zien en gezien hebben zal wel geen fabeltje zijn. Piloten, civil en militair, luchtkeersleiders, militairen en astronauten hebben al bakkenvol soortgelijke ervaringen gehad. Dat zijn dat allemaal fantasten zeker en gasten die niet weten wat en hoe??? Vaak is er zelfs zwijgplicht kontraktueel vastgelegd. Waarvoor is dat dan ???? Staatsgeheim voor onze veiligheid waarschijnlijk.

 • Elke De Meersman

  aan Elise Van Damme, ik zag ongeveer hetzelfde, sterke lichtbol die naderde en dan 180° draaide en terug het heelal inschoot, er waren nog 3 getuigen dus ik was niet alleen. Een vliegtuig kan die sterke en snelle bocht onmogelijk maken. We konden enkel besluiten dat het iets heel vreemds was ...