Piloot passagiersvliegtuig maakt geslaagde noodlanding met defect landingsgestel

AP
Een Embraer 190-toestel van Myanmar National Airlines met 82 mensen aan boord is vanochtend veilig geland op de internationale luchthaven van Mandalay met enkel de achterste wielen van het defecte landingsgestel ter beschikking. De neuswielen klapten niet uit.

De binnenlands vlucht UB103 was vertrokken vanuit Yangon en landde vanochtend, zoals gepland, in Mandalay. Maar het werd een noodlanding omdat de neuswielen van het landingsgestel niet wilden zakken. 

Ondanks dat ernstige defect slaagde de piloot, Myat Moe Aung, er toch in om het vliegtuig veilig aan de grond te zetten. Toen de neus over de landingsbaan scheurde, waren er wel vonken te zien, maar geen van de 82 inzittenden raakte gewond.

De noodlanding zorgt er vanochtend wel voor dat er tijdelijk geen grotere Boeings en Airbussen kunnen landen op de internationale luchthaven van Mandalay.

AP
AFP
NAY MIN
NAY MIN
NAY MINReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.