Piloot omgekomen bij F-16-crash vlakbij Las Vegas

Een F-16 Fighting Falcon in de buurt van luchtmachtbasis Nellis. Archieffoto.
Photo News Een F-16 Fighting Falcon in de buurt van luchtmachtbasis Nellis. Archieffoto.
Op de Amerikaanse luchtmachtbasis Nellis, net buiten Las Vegas (Nevada), is gisteren een F-16-gevechtsvliegtuig neergestort. De piloot is daarbij om het leven gekomen, bevestigt de Amerikaanse luchtmacht in een persbericht. Het gaat al om de derde crash met een Amerikaans militair toestel in twee dagen tijd.

"Een F-16 van de luchtmacht toegewezen aan de luchtmachtbasis Nellis crashte rond 10.30 uur (19.30 uur Belgische tijd, nvdr.) tijdens een routineoefening", klonk het eerder in een officiële mededeling. De overledene is een piloot van de Thunderbirds, een squadron voor demonstraties in de lucht, aldus de US Air Force. De crash gebeurde tijdens een training voor zo'n demonstratie. De oorzaak wordt nog onderzocht.

De crash komt er nadat een helikopter van het type CH-53E Super Stallion van het Amerikaanse marinierskorps dinsdag neerstortte tijdens een trainingsvlucht in de buurt van El Centro, in het zuiden van Californië. De vier inzittenden kwamen daarbij om het leven. Diezelfde dag stortte nog een AV-8B Harrier van het marinierskorps neer op de internationale luchthaven van Djibouti tijdens het opstijgen. De piloot van het gevechtsvliegtuig kon zich met zijn schietstoel in veiligheid brengen en kreeg medische verzorging. 
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino Denil

  Als men goed gelezen heeft dan moet men toch zien dat er ook een helikopter en ook een Harrier uit de lucht gevallen zijn. Van de Faaljager 35 zijn er nog geen neergestort. Maar die vliegen nog nauwelijks. En de test exemplaren moeten binnen blijven als het regent.

 • Vincent Foulart

  Als zelfs de F-16 met het beste onderhoud (thundercat squadron) uit de lucht vallen is het inderdaad tijd om die van ons te vervangen. Liefst door de Eurofighter of de Rafale uiteraard maar de F-18 mag ook of nog beter de F-16V, een nieuwe variant van "onze" toestellen. Minder training nodig voor de manschappen!

 • Rudy van Wayenberge

  'als' het al waar is, Het kan ook fake-nieuws zijn om een aankoop van nieuw te verantwoorden...

 • Jean De Grande

  Daarom moeten ze dus vervangen worden.

 • roland peeters

  Nu worden ze zeker afgeschreven.