Piloot (47) vliegt eigen woning binnen en sterft

Een man die enkele uren doorbracht in een gevangenis in de Amerikaanse staat Utah, is na zijn vrijlating met een Cessna-vliegtuig zijn eigen huis binnengevlogen. 

De 47-jarige Duane Youd overleefde zijn wanhoopsdaad in de nacht van zondag op maandag (plaatselijke tijd) niet. Zijn echtgenote en een jongen konden tijdig  uit het brandende pand in het plaatsje Payson vluchten.

Youd werd in de vooravond opgepakt nadat getuigen hadden gezien hoe hij zijn echtgenote afranselde.  De twee waren naar een nabijgelegen natuurgebied gereden om te praten over hun echtelijke problemen.

De man betaalde een borgtocht en mocht na vijf uur de gevangenis verlaten. Onder begeleiding van een agent ging hij wat kleren en bezittingen ophalen in zijn woning. Hij reed vervolgens in zijn 4x4 weg. De man reed naar een nabijgelegen vliegveld waar hij als privé-piloot aan de kost komt. Hij kroop in een Cessna 525-vliegtuig en steeg midden in de nacht vanaf de verlaten startbaan op. Hij zette meteen koers naar zijn woning zo'n 10 kilometer verder. De crash leidde tot een hevige brand, van het vliegtuigwrak blijft niet veel over.

Heeft u vragen over zelfdoding, dan kan u terecht op het telefoonnummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

AP
AP
AP
AP
AP
AP16 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Hendrik Goris

  Zo een Cessna 525 weegt leeg tussen de 3 en 4,5 Ton en de grootste versie kan ten hoogste 2,5 Ton brandstof inslaan. (Ter vergelijking. De twee Boeing 767 van de Twin Towers wogen leeg 205 Ton en eentje was nog vol, meer dan 200 Ton brandstof.) Mijn besluit is toch ook dat het huis bijzonder stevig gebouwd moet zijn en mijns inziens zeker geen houtskeletbouw is maar massieve bakstenen en natuursteen.

 • rudolf jacobs

  mij lijkt het dat hij de suv meer raakte dan zen huis

 • eric maier

  kan me het al inbeelden..."schat ik ben thuis"

 • jef peeters

  En is de ruzie nu opgelost?

 • frank roge

  wat heeft dat als meerwaarde te vermelden dat hij met zijn '4 x 4' wegreed !?!?