Peuter stort elf verdiepingen (!) naar beneden van balkon

Screenshot YouTube
In de Amerikaanse stad Minneapolis is zondag een jongetje van vijftien maanden oud zwaargewond geraakt bij de val van een balkon van een appartement op de elfde verdiepingen. Dat meldden verschillende media. Musa Dayib stortte ruim dertig meter naar beneden, maar zal allicht volledig herstellen, zo klinkt het bij verschillende media.

De kleine mag van geluk spreken. Terwijl de vader van het gezin naar eigen zeggen "minder dan een minuut" in een andere kamer was, opende de oudere zus van de peuter vermoedelijk de deur die uitgaf op het balkon. Wanneer de vader terugkwam, was Musa al elf verdiepingen, of meer dan 30 meter, naar beneden gestort. Hoe de peuter door het hekwerk raakte, is nog niet duidelijk.

Musa dankt zijn leven aan een zacht stuk grond waarop hij viel. De jongen werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Momenteel is hij stabiel. De peuter liep naast een hersenschudding, ook breuken op aan zijn armen en rug. Ook zijn hart en longen kregen een stevige duw. Het jongetje ligt aan de beademingsmachine.

Volgens een arts maken volwassenen bij dergelijke val geen schijn van kans. "Hij (Musa, red.) is nog een kind. Kinderen zijn veel buigzamer en flexibeler dan u en ik", aldus de dokter aan Star Tribune. "Toch is het een geschenk van God dat de jongen het heeft gehaald, want dit was een serieuze val."

Volgens CNN moet het kind nog weken in het ziekenhuis blijven, maar zal het hoogstwaarschijnlijk volledig herstellen.