Peuter gered van dingo die hem uit kampeerwagen sleurde

Dingo valt baby aan
rv Dingo valt baby aan
Op het Australische Fraser Island heeft een vader zijn peuter op het nippertje kunnen bevrijden toen een dingo er met zijn kind vandoor ging. Het dier sloeg toe omstreeks middernacht terwijl de man, zijn echtgenote en hun veertien maanden oude zoontje in hun kampeerwagen lagen te slapen.

De ouders werden gewekt toen ze hun zoontje hoorden huilen en het geluid steeds vager werd. De vader rende naar buiten en zag dat een dingo zijn peuter vast had bij het hoofd en hem mee de struiken in probeerde te slepen. De man worstelde met het dier om zijn kind te bevrijden en moest vervolgens nog meerdere andere dingo’s afweren.

De ouders belden de hulpdiensten en het gezin werd om 3 uur ’s nachts per helikopter overgebracht naar het ziekenhuis. De toestand van het jongetje is stabiel. Hij heeft twee diepere wonden aan de achterzijde van zijn hoofd en verder enkele kleinere wondjes.

Het is al de derde bekende dingo-aanval op Fraser Island dit jaar. In januari werd ook al een kind aangevallen door een dingo op Fraser Island. Het ging toen om een zesjarig jongetje dat net was gaan zwemmen en een troep dingo’s verraste op een zandduin. Vorige maand werden een Franse vrouw en haar zoon overgebracht naar het ziekenhuis na een dingo-aanval op hetzelfde strand.

De lokale autoriteiten manen bezoekers aan om uit de buurt van dingo’s te blijven en nooit alleen rond te wandelen op het eiland. Voedsel moet altijd veilig opgeborgen zijn, zodat de dieren er niet bij kunnen, klinkt het verder.

A Cry In The Dark

De feiten doen erg denken aan de verdwijning van baby Azaria Chamberlain in 1980 nabij de bekende Uluru-rots in midden Australië. Mama Lindy beweerde dat een dingo haar had meegenomen uit de tent waar ze te slapen was gelegd. Een lijk werd nooit gevonden, maar de kleren van het kind werden later onder de grond aangetroffen. De moeder werd in een zeer gemediatiseerd proces tot levenslang veroordeeld voor moord, haar man zou medeplichtig zijn geweest. De veroordeling werd inmiddels tenietgedaan. De verdwijning en de nasleep ervan werden in 1988 verfilmd. Meryl Streep vertolkte Lindy, Sam Neill (Jurassic Park) speelde de rol van vader Michael Chamberlain. 

LEES OOKNa 32 jaar eindelijk klaarheid: ja, de dingo at de baby op

Shutterstock2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Christine Laevers

    Een baby of een kleuter die kleiner is dan het roofdier ... Dat is a golden rule. Wij leggen de kinderen apart te slapen en roofdieren denken dat dat alleen gelaten en verlaten prooi is en een slecht gekozen schuilplaats om jongen alleen te laten. Dus wagen ze hun kans.

  • Jef Heffens

    Als in het wild gaat kamperen dan moet je jezelf wel een beetje voorbereiden. Véél mensen willen naar de wilde natuur zonder een goede voorbereiding.