Peuter die baseball hard in gezicht kreeg loopt permanente hersenschade op

Het meisje huilde van de pijn.
AP Het meisje huilde van de pijn.
Een meisje (2) dat in mei hard aan het hoofd geraakt werd door een baseball houdt daar permanente hersenschade aan over. Dat laat de advocaat van haar familie weten. Profspeler Albert Almora was diegene die de ongelukkige slag uitgedeeld had. Hij had meteen de ernst van de situatie beseft, vandaar dat hij nog tijdens de match in tranen uitbarstte.

Op 29 mei namen Houston en Chicago het tegen elkaar op. Bij de slag van Almora ging het echter mis: de bal belandde aan hoge snelheid tegen het achterhoofd van de peuter, die op dat moment op de schoot van haar grootvader zat.

“De hersenschade die ze toen opgelopen heeft, is permanent”, verklaart haar advocaat Richard Mithoff nu. “Ze krijgt epilepsieaanvallen en moet medicijnen slikken, misschien wel voor de rest van haar leven.”

Volgens de dokters zou haar centraal zenuwstelsel dezelfde impact ondergaan hebben als bij een hartaanval. “Als dat bepaalde deel van het brein geraakt wordt, bestaat het risico op epilepsieaanvallen”, aldus Mithoff. “Ze dreigt ook haar ruimtelijk inzicht en gevoelsvermogen te verliezen.”

“Hoofdpijn en nachtmerries”
De ouders laten weten dat hun dochter sinds het ongeval soms apathisch reageert en in de leegte blijft staren. Daarnaast heeft ze vaak last van hoofdpijn en nachtmerries. “Die symptomen kunnen kloppen met de aard van haar verwondingen”, stelt Mithoff. In eerste instantie had de peuter ook een schedelbreuk, hersenschudding en hersenoedeem opgelopen.

De Astros (het team uit Houston; nvdr) plaatsten intussen extra netten om het publiek te beschermen. Een emotionele Almora had daar meteen na de wedstrijd ook al voor gepleit. “Ik ben sprakeloos, ik ben zelf vader van twee jongens. Hopelijk kan ik voor de rest van mijn leven een band met haar opbouwen, maar op dit moment kan ik enkel bidden.”

Of het meisje later te kampen zal hebben met cognitieve stoornissen kan nu nog niet gezegd worden. “Voorlopig heeft ze nog geen achterstand opgelopen, maar waakzaamheid blijft geboden. Gelukkig heeft ze fantastische ouders”, besluit Mithoff.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Bart Van Roy

    Schandalig hoe die ramptoeristen alles met hun gsm aant filmen zijn. De mensheid verliest alle respect

  • stefan crama

    De speler kan er niets aan doen, gewoon spijtig ongeval.

  • Arifiene De Laet

    Natuurlijk voelt die jongen zich schuldig. Maar eerlijk, met zo'n sport hadden er toch netten moeten hangen?