Peuter (2) in coma nadat hij gebruikt werd als “bokszak”: zes Fransen opgepakt wegens marteling

Foto ter illustratie.
Getty Images Foto ter illustratie.
In het noorden van Frankrijk zijn zes mensen opgepakt en in beschuldiging gesteld van marteling en barbaarsheid tegenover een peuter van 2 jaar oud. Het slachtoffer ligt in het ziekenhuis in een kunstmatige coma. Dat meldt de procureur van Douai.

De moeder van de 2-jarige Yanis bracht de baby dinsdag met breuken en kneuzingen naar het ziekenhuis van Douai. Daar gaf ze een warrige uitleg over de slechte toestand van haar kind. De verplegers van het ziekenhuis roken onraad en brachten de politie op de hoogte.

Uit het onderzoek bleek dat het kind gedurende twee avonden het slachtoffer is geweest van een reeks misbruiken. Die vonden plaats bij een bevriend koppel in Auberchicourt, nabij Douai. Ook de moeder, een 27-jarige vrouw uit Douai, was bij één van die avonden aanwezig. Drie andere vrienden deden eveneens hun duit in het zakje. De daders zouden het kind gebruikt hebben als "bokszak".

Volgens de procureur leefden de daders -tussen 22 en 37 jaar oud- in een armoedige omgeving. Ze waren tijdens de mishandelingen ook allemaal onder invloed van alcohol. De man van de moeder zit in de cel wegens echtelijk geweld. Het onderzoek loopt verder.
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • François Vande Wynckel

  Walgelijk, wanneer worden dergelijke criminele feiten eindelijk eens echt op gepaste wijze gestraft? Men mag toch geen medelijden hebben met individuen die zich gedragen als beesten. Van mij mogen die voor altijd uit de samenleving worden verwijderd. Hopelijk komt het kindje er volledig door.

 • Daniel Wouters

  Wat gaat er in die beesten hun geest om dit is schrikwekkend als dit een percentage van de bevolking is,zulke daden kunnen en moeten bestraft worden met de hoogste graad van gerechtigheid,ik hoop dat het kind hier geen trauma aan overhoud en dat men het verzorgd met alle liefde.

 • Ludo Wouters

  De advocaat is de schuld al aan de maatschappij het leggen. De "mensen" wonen in armoedige omstandigheden. Ze waren zelfs zo arm dat ze gee "boksbal" konden kopen maar wel alcohol. Voor mij mag de doodstraf terug ingevoerd worden.

 • Vincent Chovau

  Hopelijk vindt het kind rust in een ander gezin. Zulke mensen zouden elk ouderlijk recht moeten worden afgenomen.

 • Annie Vandeputte

  Als dit ongestraft blijft begrijp ik het niet meer..een onschuldig kind die zich niet kan verweren...intriest