Peuter (2) breekt beentje nadat hij vast komt te zitten in roltrap

Het stevige laarsje van het jongetje heeft waarschijnlijk erger voorkomen.
rv Het stevige laarsje van het jongetje heeft waarschijnlijk erger voorkomen.
Een Canadese moeder kreeg de schrik van haar leven toen haar tweejarige zoontje, die ze bij de hand vasthield op een vliegveld in Vancouver, met zijn voet vast raakte in een roltrap.

Het paar was al halverwege de roltrap en voorbij de ‘gevaarlijke’ op- en afstap, toen het laarsje van zoontje Julian tussen de reling en de trap vast kwam te zitten terwijl de trap hen naar beneden voerde.

Zodra de ouders in de gaten hadden wat er aan de hand was, probeerden ze hun zoontje los te rukken, maar dat lukte niet. “Zijn hele laarsje verdween”, vertelt Andrea Diaczok in de Canadese media. De vrouw begon om hulp te schreeuwen toen ze zag dat de voet van haar zoontje bijna door de roltrap werd verbrijzeld.

(lees verder onder de foto)

Julian heeft nog altijd nachtmerries na het ongeval.
rv Julian heeft nog altijd nachtmerries na het ongeval.

Tegen de tijd dat iemand op de noodknop drukte, was de voet van het jongetje maar een paar stappen weg van de bodem van de trap. De jongen bleek uiteindelijk een gebroken beentje te hebben overgehouden aan het incident. “Doordat hij vastzat met zijn voetje is zijn beentje verdraaid en gebroken. Zijn hele voet en zijn laars verdwenen in de zijkant van de roltrap – ik wist niet of hij zijn voet nog had of dat er op dat moment alleen nog maar een stompje aan zijn been vastzat”, zegt de geëmotioneerde moeder, die 22 weken zwanger is.

Nachtmerries

Met behulp van een omstander werd Julian uit zijn benarde positie bevrijd. De jongen hield naast zijn gebroken beentje ook nog flink wat blauwe plekken over aan het incident. Waarschijnlijk hebben zijn stevige laarsjes erger voorkomen.

De luchthaven van Vancouver onderzoekt het incident. De vrouw zegt dat ze haar zoontje geleerd heeft om voorzichtig te zijn in de buurt van roltrappen en roept andere ouders op extra waakzaam te zijn wanneer ze met hun kinderen een roltrap gebruiken. “We willen niet dat dit anderen ook overkomt.”

Julian maakt het intussen redelijk. Volgens de dokters zal hij volledig genezen, maar hij heeft wel last van nachtmerries over zijn tenen.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jack Dereder

  Precies de politiek hier. Raadgevers na de feiten...

 • Yves Van Rossem

  Bewegende delen zijn altijd gevaarlijk! Neem uw kleine op als je de roltrap neemt dan heb je nooit een probleem.

 • rik lagrou

  onder de 5 jaar op roltrap???

 • SABINE VAN DE KERKHOVE

  Uw kind een hand geven en dicht naast u op de trap, en het in de gaten houden. En niet laten spelen of op de zijkanten laten met hun voetjes. Onlangs een vader met een peutertje op de rolband, liet het er alleen opgaan en viel, hij had andere prioriteiten(telefoon) dan naar zijn kind te kijken!! scheelde geen haar of de vingertjes zaten ertussen, en dan stond em vestomd te kijken......

 • Max Maddy

  Gelukkig zal alles wel weer goed komen. Mensen denken niet helder in zo'n situaties: Mogelijks is het beentje gebroken door de heftige manier van aan dat manneke te trekken om hem los te krijgen. Laarsje losmaken en voet eruit was sneller en had geen problemen veroorzaakt. Maar probeer maar eens helder te denken in zo'n onverwachte unieke situaties. All the best!