Peter Vandermeersch stopt op 1 september als hoofdredacteur van NRC en wordt correspondent in Frankrijk

Peter Vandermeersch stopt op 1 september van dit jaar als hoofdredacteur en directeur van NRC. Eind dit jaar wordt hij correspondent voor NRC in Parijs.
ANP Peter Vandermeersch stopt op 1 september van dit jaar als hoofdredacteur en directeur van NRC. Eind dit jaar wordt hij correspondent voor NRC in Parijs.
Peter Vandermeersch stopt op 1 september als hoofdredacteur van het Nederlandse dagblad NRC. De Belg, ex-hoofdredacteur van De Standaard, wordt correspondent voor de krant in Frankrijk. Ook adjunct Marcella Breedeveld treedt terug uit de hoofdredactie, zo meldt NRC.

Vandermeersch is sinds 15 augustus 2010 hoofdredacteur.  Vandermeersch legt zijn functie neer omdat het tijd is "het stokje over te dragen aan een nieuwe hoofdredacteur", zei hij tijdens een toespraak op de NRC-redactie. Ook adjunct Marcella Breedeveld treedt terug uit de hoofdredactie.

Wie Vandermeersch zal opvolgen, is nog niet bekend. Volgens Vandermeersch kan NRC de komende maanden “in alle rust op zoek gaan” naar een vervanger. Kandidaten voor de positie worden beoordeeld door een sollicitatiecommissie, die wordt gevormd door leden van de redactieraad.

Tijdens Vandermeersch’ hoofdredacteurschap maakte NRC de nodige veranderingen door. De krant verhuisde van Rotterdam naar Amsterdam, veranderde van eigenaar en stapte over van broadsheet- naar tabloidformaat. Daarnaast werden de voorheen gescheiden redacties van nrc.next en NRC Handelsblad samengevoegd tot één redactie.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.