Peter R. de Vries: "Jos Brech logde 27 april in op internet. We komen dichterbij"

ANP / rv
Jos Brech, de verdachte in de zaak-Nicky Verstappen, heeft op 27 april nog onder een nickname ingelogd op internet. Dat meldt Peter R. de Vries, die de familie Verstappen bijstaat, in een tweet.

De misdaadverslaggever spreekt van "interessante info" die hij heeft ontvangen van een niet nader genoemde bron. "Dat maakt zijn laatste levensteken al weer een stuk recenter. Mooi. We komen dichterbij", aldus De Vries.

In een toelichting zegt De Vries de informatie te hebben gekregen van een van de vele "meedenkers" in de zaak. "Die beschikken over allerlei kwaliteiten. Deze is erg handig op internet. Datgene wat door deze meedenker aan mij is voorgelegd zag er betrouwbaar en overtuigend uit", aldus De Vries.

De misdaadjournalist heeft de informatie overgedragen aan de politie. "Die kunnen hier nu iets mee gaan doen, bijvoorbeeld proberen te achterhalen waar hij heeft ingelogd."

RTL Nieuws meldt dat Brech zelfs nog recenter, op 23 mei dit jaar, mogelijk heeft ingelogd op een Duits internetforum over bushcraften, de website bushcraft-deutschland.de. Op zijn profielpagina is te zien dat er op zijn profielpagina is ingelogd onder zijn nicknaam OakleafNL. Het is niet duidelijk of de inlog door Brech werd gedaan of door iemand anders die toegang had tot het account.
De Vries is optimistisch dat Brech gevonden gaat worden. ,,Ik merk dat de intensiteit van berichtgeving over de zaak in buitenlandse media toeneemt. Hoewel het koffiedik kijken blijft, heb ik er wel vertrouwen in dat we binnen afzienbare termijn meer nieuws over hem krijgen."

Brechs familie gaf hem in april op als vermist.
45 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Christine Laevers

  Misschien heeft die man niets gedaan deze keer (vroeger ws wel), en is die daarom op de vlucht. Iedereen heeft hem al veroordeeld. Misschien heb ik te veel gekeken naar Poirot en Maigret tijdens de hittegolf. DNA-vondsten zijn trouwens niet altijd waterdicht als het beperkt is tot kleding.

 • Wesly Hermans

  De Nederlandse politie heeft al bevestigd dat deze log-in op Geocaching van hen afkomstig was. En de log-in op een Duits forum in mei bleek van een vriend te zijn die de verdachte zoekt.

 • Adam Langerson

  hahaja Polen was ik ook aan het denken, makkelijk te voet te bereiken zonder ook maar 1 weg te zien. Door de bossen, en wild genoeg om te eten. Maar eigenlijk kan die overal zitten op paar maanden tijd. Zelfs in Afrika.

 • Wim Adriaens

  Ik kende Peter R. De Vries niet. Nu ik in NL woon wel. Voor mij is het een arrogant iemand, een macho en nog veel meer van dat gedoe. MAAR: hij doet het toch maar. Maakt hij het niet publiekelijk doet de politie het wel. What's a difference? Tegenwoordig zijn er drones met warmtesensors, niet gekend zeker? Las die in, niet zo moeilijk toch?

 • Chris Deckers

  Er zitten nogal wat overcorrecte reageerders tussen hier. Ze hebben de voorkeur om alles aan te pakken "volgens het correcte boekje" en ZONDER resultaat in plaats van de bewezen resultaten van De Vries onder ogen durven te zien. Hoe komt het eigenlijk dat De Vries zoveel mogelijkheden heeft? Dat hij voor de rest een arrogante kerel is maakt niks uit voor de Verstappens en andere mensen waarvoor hij flink wat heeft betekend.