Persoonlijke info van Reuzegommers gelekt op het internet

Sanda Dia stierf in december 2018.
rv Sanda Dia stierf in december 2018.
Op een internetforum staan verschillende leden van de studentenvereniging Reuzegom vermeld met al hun gegevens. Ook de namen, telefoonnummers en e-mailadressen van hun ouders zijn gelekt. Het parket wil achttien leden van de studentenvereniging voor de rechtbank brengen voor hun rol in de dood van de ingenieursstudent Sanda Dia (20) in december 2018. De raadkamer moet daarover beslissen op 4 september. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het bericht staat sinds 6 augustus online en werd volgens de anonieme poster samengesteld met informatie uit verschillende openbare bronnen. In het document worden achttien ex-Reuzegommers vermeld met hun volledige naam, schachtennaam, telefoonnummers, al hun e-mailadressen en namen van hun ouders. 

Bij sommige van de Reuzegommers worden ook de familiebanden, hobby's, bestuursfuncties en bedrijven vermeld van de ouders. De afgelopen dagen werd die informatie nog bijgewerkt door verschillende andere bezoekers. Het forumbericht werd reeds meer dan zesduizend keer bekeken.

Zoon van rechter

Het parket van Limburg was nog niet op de hoogte van het document. De hele zaak rond de dood van Sanda Dia verhuisde van Antwerpen naar Limburg nadat was gebleken dat een zoon van een rechter bij de feiten betrokken was.

"Dit staat vanzelfsprekend los van het dossier dat hier in Limburg door ons behandeld wordt", laat Jeroen Swijsen van het parket weten. "Vanzelfsprekend kunnen de benadeelden hiervan klacht neerleggen bij de politie, waarna een onderzoek kan gevoerd worden. Dit zal evenwel niet evident zijn gezien de aard van de site, die vooral door zogenaamde doxxers bezocht wordt. Sommigen zullen de inhoud ook al gekopieerd hebben, het kwaad lijkt dus geschied.”

Bij het parket van Limburg is nog geen klacht tegen de verspreiding van de persoonlijke info binnengekomen.

LEES OOK: Deze 18 Reuzegommers riskeren 10 jaar cel na de dood van Sanda Dia (+)
31 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Dick DECOCK

  Heb die gasten dat zelf niet openbaar gemaakt om procedurefouten te kunnen inroepen.

 • paul maene

  Poging misschien om de rechtsgang te saboteren en aanklacht ongeldig te verklaren?

 • Carlo Verstappen

  Van het slachtoffer is alles geweten, zijn foto staat in elke krant en op internet. Waarom zouden de foto’s van de daders niet mogen gezien worden? Het zijn volwassenen die wisten waarmee ze bezig waren. Ze moeten ook maximaal gestraft worden, hier zijn geen excuses voor.

 • Marlene De Smedt

  Als wat allemaal over die doop geschreven werd klopt, dan begrijp ik niet dat er nog geen mensenrechtenorganisaties e.d. zich burgerlijke partij hebben gesteld.

 • Argus Vercauteren

  @patrick feyen: de zoon van de gouverneur was niet aanwezig op de doop (studeerde op dat moment in Parijs) en het is dan ook logisch dat hij niet vervolgd wordt voor deze feiten.