Persoon zwaargewond na schietpartij in Den Haag, verdachte gevat

Ledeganckplein Den Haag schietpartij
District 8 Ledeganckplein Den Haag schietpartij
Een persoon is vanmiddag ernstig gewond geraakt bij een schietpartij aan het Nederlandse Ledeganckplein in Den Haag. Een verdachte sloeg op de vlucht. Kort na het incident meldde een woordvoerder van de politie dat een verdachte gevat was. Het slachtoffer is met spoed naar een ziekenhuis overgebracht.

De plaats delict is door de politie afgezet en talrijke agenten zijn op de been. Met man en macht werd er gezocht naar een man in een donkere jas met een capuchon. Daarvoor werd zelfs een politiehelikopter ingezet.

Of de gevatte verdachte ook degene is waar men naar op zoek was, wil de Nederlandse politie niet kwijt. Ook over de identiteit van de gewonde en de toedracht van de schietpartij kan de politie nog niets zeggen.

Buitenspelende kinderen schrokken zich vanmiddag rot toen ze meerdere schoten hoorden. Zij zagen een gemaskerde man met een pistool wegrennen. De kinderen, een tweeling, belden daarop direct hun oma op die toesnelde. Volgens haar was het slachtoffer een man van Turkse afkomst en ongeveer 25 jaar oud, en gewond aan zijn been. “Ik denk dat hij het wel overleeft.”

De politie is met veel man aanwezig in de buurt.
District 8 De politie is met veel man aanwezig in de buurt.
Regio 15Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.