Personeel Eiffeltoren dreigt met staking na ontevredenheid over bezoekersonthaal

Toeristen onder de Eiffeltoren
iStock Toeristen onder de Eiffeltoren
Het personeel van de Eiffeltoren in Parijs dreigt met een staking op 1 augustus. Ze protesteren tegen de manier waarop het bezoekersonthaal wordt georganiseerd. De huidige werkwijze veroorzaakt soms enorme wachtrijen, zegt de vakbond CGT.

Sinds begin juli is het aandeel van tickets dat beschikbaar is voor reservering in een bepaald tijdslot, opgetrokken van 20 procent tot de helft. Dat vindt de vakbond een goede zaak. Minder begrip is er echter voor de manier waarop de wachtrijen ter plekke geregeld worden. De vakbond klaagt over wachttijden van wel drie uur.

De noordelijke ingang tot de toren is voorbehouden voor bezoekers met een reservering, terwijl de rest van de bezoekers aan de zuidelijke pijler moet aanschuiven. De vakbond wil dat alle bezoekers terechtkunnen bij beide ingangen, met een prioritaire wachtrij voor de klanten met een ticket in voorverkoop. Daarnaast wil de bond meer personeel aan het onthaal.

De Eiffeltoren is een van de drukst bezochte trekpleisters van Parijs. In 2016 waren er iets meer dan 5,8 miljoen bezoekers. In recordjaar 2014 waren het er zelfs meer dan 7 miljoen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.