Personeel Deutsche Bank zou in 2016 “verdachte activiteit” hebben opgemerkt op rekeningen Trump

Donald Trump
Photo News Donald Trump
Medewerkers van Deutsche Bank die gespecialiseerd zijn in antiwitwasbeleid, zouden in 2016 en 2017 verdachte activiteiten opgemerkt hebben op de rekeningen van Donald Trump en van zijn schoonzoon Jared Kuschner. In plaats van de controleautoriteiten hun werk te laten doen, zou de directie ervoor gekozen hebben de zaak niet verder te laten onderzoeken

Dat schrijft de Amerikaanse krant New York Times. Volgens de krant zouden in 2016 bij bepaalde transacties op de rekening van Trump en van zijn stichting alarmbellen zijn afgegaan in het computersysteem van Deutsche Bank. De krant baseert zich op vijf anonieme personeelsleden van de bank. Na een interne controle door de antiwitwasdienst werd het advies gegeven om het dossier over te maken aan de federale autoriteit voor financiële misdrijven. Maar dat advies zou door de directie van Deutsche Bank in de wind zijn geslagen. De bank had in het verleden al miljarden dollars geleend aan bedrijven van Trump en van zijn schoonzoon Kushner. 

Over de precieze aard van de verdachte transacties is niets bekend. 
Deutsche Bank ontkent de aantijgingen en zegt dat ze de voorbije jaren de controles heeft opgevoerd in de strijd tegen het witwassen.

Financiële situatie van Trump

Vorige maand lanceerden de Democraten het verzoek aan verschillende grootbanken om hen informatie te bezorgen over de financiële situatie van de Amerikaanse president. De vraag kaderde in het onderzoek naar mogelijke buitenlandse beïnvloeding. 

Deutsche Bank was jarenlang de huisbank van Trump en kreeg de vraag dus ook toegestuurd. Intussen heeft Trump een rechtszaak aangespannen om te verhinderen dat zijn financiële details openbaar zouden worden gemaakt.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Michael Aerts

  @ jean west. Die complottheorieën geraken na 2 jaar echt afgezaagd. Jullie mogen nog over het bewijsmateriaal struikelen dan nog ontkennen jullie het en doen het af als fake, complot van de democraten, linkse pers... Mueller mag niet getuigen, Mc Gahn moet zijn smoel houden, een rapport van 400 blz wordt gedistilleerd naar 4 blz Trump "waarheid" maar neen er zijn geen bewijzen? Get real!

 • Jean West

  Edmond Dantès U woont blijkbaar niet in de USA want dan zou je zo geen onnozele praat verkopen. De Obama en Clinton kliek kunnen nog steeds hun verlies niet verwerken en proberen alles om hem in een slecht daglicht te zetten.

 • Edmond Dantès

  De eerste gangsterpresident, "democratisch" verkozen dankzij de door Rusland gemanipuleerde en vervalste verkiezingen. Méér dan 10.000 leugens op amper 2 jaar. Qua diplomatie en handelsbeleid ligt hij zowat met de halve wereld overhoop. Uiteraard zijn er verdachte transacties, het tegendeel zou verbazen. Ooit mag hij een oranje overall aantrekken en zal hij ook dan erin slagen om er geld aan te verdienen.

 • Luc Deville

  Geen enkel probleem voor anti establishment politiekers mogen hoe meer ze frauderen, bedriegen, liegen enz enz hoe liever hun volgelingen het hebben. Zelfs als ze zelf overduidelijk bedrogen en bestolen worden blijven de volgelingen hen trouw.

 • Andre Perneel

  Een nieuw been gevonden , zijn het de Russen niet meer ? Onnozelaars , besteedt uw tijd nuttig , mijn gedacht !