Persbriefing Witte Huis onderbroken door evacuatie

EPA
In het Witte Huis in de Amerikaanse hoofdstad Washington is vandaag een persbriefing korte tijd onderbroken om uit veiligheidsoverwegingen de persruimte te evacueren. Middenin de dagelijkse persbriefing door woordvoerder Josh Earnest gelastten functionarissen de aanwezige reporters de persruimte te verlaten. Journalisten werden naar een belendend regeringsgebouw gebracht. Ook de North Lawn van de ambtswoning van president Barack Oabama is ontruimd.

Op nieuwszender CNN is te zien hoe speurhonden de briefingkamer doorzochten. Woordvoerder Josh Earnest en andere personeelsleden van de persruimte vertrokken naar hun eigen kantoor.

Volgens de Secret Service, die de president en zijn gezin moet beschermen, was bij de politie van de Amerikaanse hoofdstad bomalarm gegeven voor de persruimte specifiek. Obama was in het Witte Huis, zegt ABC. Twintig minuten tot een half uur na het evacuatiebevel mochten de verslaggevers naar de briefingzaal terug, aldus CNN.

Eerder op de dag waren ruimtes van de Senaat op Capitol Hill ook korte tijd ontruimd vanwege bomalarm, aldus Fox News. Uiteindelijk werd niets gevonden. Dat er uit voorzorg evacuaties zijn in het Witte Huis en andere belangrijke overheidsgebouwen in Washington zijn is niet uitzonderlijk. Maar dat dit tijdens een persbriefing gebeurt wel.