Peperdure, in België gestolen Mercedessen teruggevonden in Nederland dankzij gps

In het Nederlandse Den Bosch en Vught zijn gisteravond drie in België gestolen peperdure Mercedessen teruggevonden. De wagens hadden geen kenteken. Naar nog minimaal twee andere auto's wordt gezocht. De politie heeft een 22-jarige man uit Vught aangehouden, die mogelijk iets te maken heeft met de diefstallen.  

De politie trof twee auto's rond 19 uur aan in garageboxen aan de Jan van Speykstraat in Vught. Het gaat om Mercedessen van het GLC type. De wagens werden teruggevonden dankzij een gps-tracker. Ook werd er in Vught een Volkswagen Golf zonder kenteken aangetroffen. Vermoedelijk is ook die auto gestolen. 

Een andere gestolen Mercedes werd rond dezelfde tijd door de politie gespot op de Empelse Dijk in Den Bosch. Na een achtervolging werd de Mercedes door de politieauto geramd en kwam tot stilstand op de Empelse Schans. De bestuurder wist te ontkomen. Agenten zagen op de Empelse Dijk een andere auto rijden waarvan ze het vermoeden hadden dat hij in contact stond met de gevluchte bestuurder. In de auto zat een 22-jarige Vughtenaar. Omdat hij mogelijk meer weet van de diefstallen is hij opgepakt. Hij zit nog vast en wordt verhoord. 

Opslagterrein

Alle wagens zijn volgens Gerrit Walgemoet, directeur van recherchebureau Investigation & Recovery Service in Hengelo, in de nacht van donderdag op vrijdag weggehaald van een opslagterrein in de omgeving van Luik. Het gaat volgens hem om minimaal vijf 'jong gebruikte' personenauto's. "De totale schade, het bergen, de schade in België en de schade aan de auto's bedraagt zo'n 500.000 euro", aldus Walgemoet die de auto's samen met zijn partner DESA uit Berlijn opspoorde.  

Wanpraktijken

In de bewuste garageboxen aan de Jan van Speykstraat in Vught vonden al eerder wanpraktijken plaats. Zo'n drie jaar geleden werd tijdens een controle door de gemeente, politie, belastingdienst en milieuboa’s bij zo’n 20 garageboxen  onder andere een hennepkwekerij en illegale autowerkplaats aangetroffen. De garageboxen werden door de burgemeester gesloten.

Walgemoet vraagt mensen die meer weten over de andere gestolen auto's zich te melden bij de politie.  

In garageboxen aan de Jan van Speykstraat in Vught heeft de politie twee gestolen auto's teruggevonden.
Bart Meesters/Meesters Multi Media In garageboxen aan de Jan van Speykstraat in Vught heeft de politie twee gestolen auto's teruggevonden.17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jef Denijs

  Geloof me, het zal er niet op beteren in de EU.

 • Rudy Deglain

  De commentaar van sommigen hier zijn lachwekkend. Altijd de commentaar dat elke iets of wat grotere wagen zou gesponsord zijn door een bvba of een nv. Wat maakt het uit? Jullie kunnen ook gaan werken. En dit ipv jaloers te zijn op iedereen. Ik rijd met een Panamera. En deze is niet gesponsord,

 • Johan De Smet

  @Patrick Jonkers. Niet alle GLC's zijn ingeschreven als bedrijfswagen hoor. Ik betaal alle taksen, verzekering, ... zelf, net als jij blijkbaar. En ja, ik moet daar keihard voor werken in een job met verl stress.

 • Abdel Nasser

  Het signaal van de trackers kunnen op hun beurt worden geblokkeerd door simpele toestellen die ook geen geld kosten.

 • Patrick Jonkers

  Dat systeem kan je zelf niet uitschakelen....want die "eerlijke" eigenaars hebben natuurlijk een diefstalverzekering...... De wagen is dan nog ingeschreven als bedrijfswagen (dus op onze kosten, idem voor de verzekering)....