Peperdure gestolen kunstwerken zijn in Italiaanse luxevilla's beland

Onder meer het werk 'Cristo prega nell'orto' van Guido Reni werd teruggevonden.
EPA Onder meer het werk 'Cristo prega nell'orto' van Guido Reni werd teruggevonden.
Enkele luxueuze villa's aan de Amalfitaanse kust zijn 'gepimpt' met peperdure kunstwerken die gestolen werden in kerken of bij privéverzamelaars. Dat deelde de Italiaanse politie vandaag mee. 

37 doeken werden in beslag genomen, waaronder een werk van de 17de eeuwse Italiaanse barokschilder Guido Reni en vijf altaarstukken uit de zeventiende en achttiende eeuw. Die werden ontvreemd uit kerken in de omgeving van L'Aquila die beschadigd werden door aardbevingen.

Een criminele bende specialiseerde zich in het stelen van dure kunstwerken. Die werden nadien gebruikt om chique villa's nog aantrekkelijker te maken voor buitenlandse toeristen die er hun vakantie wilden doorbrengen.

De ontdekte kunstwerken werden de voorbije 20 jaar geroofd. Drie personen die betrokken waren bij de handel zullen gerechtelijk vervolgd worden. Ze werden echter niet gearresteerd.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • guy perain

    Toch niet in die van Verhofstadt zeker??

  • Gustaaf Tielemans

    Stelen is in, werken is out.