Pentagon maakt 1,5 miljard vrij voor muur ten koste van Afghaanse troepen

AP
Waarnemend minister van Defensie Patrick Shanahan, die als het aan de Amerikaanse president Donald Trump ligt de baas blijft in het Pentagon, heeft in zijn budget 1,5 miljard dollar vrijgemaakt voor de bouw van een stuk muur op de grens met Mexico. Met het geld kan 130 kilometer afrastering worden opgetrokken. De investering gaat onder meer ten koste van de activiteiten in Afghanistan.

Volgens een regeringsfunctionaris die anoniem wilde blijven, leveren de Afghaanse veiligheidstroepen, die grote moeite hebben hun territorium te verdedigen tegen de militante Taliban, 604 miljoen dollar (537 miljoen euro) in.

Shanahan zelf gaf in zijn verklaring niet aan waar hij het bedrag vandaan haalt op de begroting. Hij sprak van een verscheidenheid aan bronnen, waaronder kostenbesparingen, programma-aanpassingen en veranderde behoeften. De defensieminister verzekerde echter dat het nauwelijks invloed zal hebben op de militaire paraatheid.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • luc baken

    trump word de eerste president uit de amerikaanse geschiedenis die op 4 jaar tijd al zijn verkiezingsbeloften waarmaakt . in zijn volgende ambtstermijn zal hij rustig kunnen uitbollen . ps ; in afganistan is trump niets verloren

  • Michel Van Limbergen

    De onbetrouwbaarheid van de Almerikanen is definitief bewezen, eerst de bondgenoten betrekken in een oorlog die de hunne niet is en nun de bondgenoten opzadelen met de scherven van het conflict om hun middeleeuws opvattingen te botvieren!