Pentagon: “Chinese militairen schijnen met lasers in ogen van Amerikaanse piloten”

REUTERS
Het Amerikaanse ministerie van Defensie beschuldigt de Chinezen ervan dat ze verschillende keren met lasers hebben geschenen in de richting van Amerikaanse piloten die opereren vanuit de militaire basis in Djibouti.

De Amerikanen hebben een officiële klacht ingediend en hebben Peking gevraagd de voorvallen te onderzoeken. “De incidenten dateren van enkele weken geleden”, zegt de woordvoerster van Defensie, Dana White. “Het zijn ernstige incidenten. Deze activiteiten brengt onze piloten in gevaar.”

In een van de gevallen hebben twee piloten van een C-130 vrachtvliegtuig - beperkte - oogschade opgelopen toen ze de landing aan het inzetten waren naar de basis in het Afrikaanse land.

De Chinese marine heeft sinds vorig jaar in Djibouti een militaire basis op enkele kilometers van de Amerikaanse. White zegt dat Defensie "ervan overtuigd is dat het de Chinezen zijn die de sterke lasers gebruiken vanop hun basis". De Amerikaanse luchtvaartautoriteiten hebben hun piloten al gewaarschuwd dat ze extra voorzichtig moeten zijn als ze in de regio vliegen. 




5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lou Bakker

  Gepolariseerde zonnebrillen op zetten. Dan heb je er minder last van.

 • Jean Van de Woestyne

  Wat doen beide mogendheden daar eigenlijk?

 • Daniel Corstjens

  Ze moeten maar veiligheids brillen voor lasers opzetten,probleem opgelost!

 • rudolf jacobs

  als dat al niet meer mag zij mogen iedereen zomaar beschuldigen,en doen en laten wat zij willen,en hoe gaan ze dat nu weer bewijzen het gif van de russen?????? niks meer van gehoord of gezien,het gif in syria ??? niks meer gezien,en nu chinese lazer ,ik hoop dat de chinese president zoveel rust en kalmte heeft als zij collega mr Poetin,maar daar ben ik zo niet van overtuigd,die lacht niet met valse beschuldigingen

 • Jean Schoups

  Als je in zo'n omgeving operaties uitvoert moet je daarmee rekening houden!