Pendelaar deelt foto van opeengepakte reizigers op de metro in Londen: “Hoe kunnen we zo veilig blijven?”

David Riley Twitter
Groot-Brittannië is een hevige voorstander van groepsimmuniteit om het coronavirus te bestrijden. Om die reden is er geen sprake van een lockdown: iedereen gaat nog werken, en scholen zijn nog open. Wél werden er enkele metrostations in hoofdstad Londen gesloten en rijden er minder bussen. Een maatregel met een averechts effect, dat blijkt duidelijk uit de foto die een pendelaar op Twitter plaatste.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

David Riley woont en werkt in Londen. Dagelijks maakt hij daar gebruik van het openbaar vervoer om zich te verplaatsen. Maar de rit die hij vandaag achter de rug heeft, was allesbehalve veilig volgens hem. “Zo zag mijn rit naar het werk er vandaag uit”, schrijft hij in een Twitterbericht. Daarbij een foto van dicht opeengepakte pendelaars, van het aanbevolen ‘social distancing’ is helemaal geen sprake.

“Dit is wat je krijgt als je de service vermindert, maar mensen nog steeds op hun werk moeten zien te geraken. Er werd ook veel gehoest”, voegt Riley er nog aan toe. “Hoe kunnen we veilig blijven in zo’n omgeving?”

Gisteren werden er in Londen negen metrostations gesloten. Ook rijden er minder bussen. Op die manier wil de Britse premier Boris Johnson de verspreiding van het coronavirus tegen gaan.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Ingrid Charlier

    Boris heeft het blijkbaar nog altijd niet begrepen. Laat ze daar maar zitten op hun eiland en zeker de grens met het VK sluiten.

  • Jeff Schelfhout

    Schelfhout jeff Groot Brittannië beseft helemaal niet dat er een drama zit aan te komen. Worden de beelden van de dramatische situatie in Italië daar misschien gecensureerd of voelen de Britten zich ontastbaar ?

  • Chris Hom

    Wat zegt grote lawaaimaker Boris hierover?