Peking wil wetenschappers schorsen die betrokken waren bij genetische manipulatie van baby’s en zet onderzoek stop

He Jiankui verstomde de wereld met zijn presentatie over de genetische manipulatie van baby’s.
EPA He Jiankui verstomde de wereld met zijn presentatie over de genetische manipulatie van baby’s.
China eist een schorsing van de wetenschappers die betrokken waren bij de aangekondigde geboorte van twee genetisch gemanipuleerde baby's. Het Chinese ministerie van Wetenschappen bepaalt dat He Jiankui alvast moet stoppen met zijn onderzoek. 

Een leidinggevende van het ministerie voor Wetenschappen en Technologie zei in een vraaggesprek met de staatstelevisie CCTV dat zijn ministerie "fel gekant" is tegen de experimenten die de Chinese wetenschapper He Jiankui naar eigen zeggen uitvoerde. Met name zou het DNA van twee tweelingzusjes zijn aangepast om hen resistent te maken tegen hiv dat aids veroorzaakt. Jiankui maakte via Youtube bekend dat hij het genetisch materiaal van de baby’s had aangepast. 

Het departement noemt de baby’s “van buitengewoon afschuwelijke aard”. De wetenschapper zou met de modificatie de Chinese wet hebben overtreden en in strijd met de wetenschappelijke ethiek hebben gehandeld.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marc Spandel

    Voor GOD spelen kan gevaarlijk zijn! Het knoeien met genen is zoals het proberen hacken van een computerprogramma op binair vlak. Probleem is, dat je van een computerprogramma eerst een kopie kan maken voor een eventuele herstelling en bij geknoei op een levend wezen, het origineel programma onherstelbaar verloren is en de gevolgen (op zijn minst) dus blijvend.

  • Gino Denil

    Zo maar handelen zonder toestemming van de Chinese overheid. Stel je voor dat ze subversieve kapitalistische genen gaan activeren.