Peiling: Trump raakt niet herverkozen voor tweede termijn als president

President Donald Trump tijdens een ‘Keep America Great’-rally in Lexington, Kentucky, gisteren.
REUTERS President Donald Trump tijdens een ‘Keep America Great’-rally in Lexington, Kentucky, gisteren.
De Amerikaanse president Donald Trump zou niet herverkozen worden voor een tweede termijn als er deze week verkiezingen worden gehouden. Dat blijkt uit een opiniepeiling in opdracht van nieuwszender ABC en de krant The Washington Post, die precies een jaar voor de presidentsverkiezingen is gehouden.

De belangrijkste vier Democratische kandidaten, oud-vicepresident Joe Biden, de senatoren Elizabeth Warren en Bernie Sanders en burgemeester Pete Buttigieg liggen respectievelijk 17, 15, 14 en 11 procent voor op Trump.

Maar...

In de zogenoemde 'swing states', de staten die Trump in 2016 met zeer klein verschil won, is het verschil tussen de Democratische kandidaten en Trump aanzienlijk kleiner. Drie jaar geleden won Trump de presidentsverkiezingen ondanks dat hij landelijk 2,9 miljoen stemmen minder (2,1 procent) behaalde dan Hillary Clinton.

Dat Trump toch won, kwam doordat hij in bepaalde cruciale staten Clinton versloeg en zo meer kiesmannen achter zich wist te krijgen. De uitkomst van deze peiling sluit niet uit dat zo'n scenario zich op 3 november 2020 weer kan voordoen.
49 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Luc Lepoudre

  Zonder zwaar incident kan niet getwijfeld te worden aan zijn herverkiezing. Wat het Estabilissement na drie jaar moddergooien ook mag beweren.

 • ivan de ridder

  Allicht raakt hij wel herverkozen, gezien er geen relevante tegenkandidaat is. Maar de republikeinen en zeker Mitch McConnell mogen zich beginnen zorgen te maken over hun zitjes in de senaat. Tot hiertoe is het oogkleppen op bij de partijleden, maar het gemor zal de bovenhand vinden als hun positie in gevaar is.

 • Marcel Vandamme

  Prijzen worden enkel aan de meet verdeeld. Remember?

 • marc van cauter

  Die peiling zal wel fake News zijn Wedden dat hij glansrijk herverkozen zal worden ? Hier zijn het achterlijke debielen die ons Europa besturen Trump heeft zelfs geen salaris als president Nooit gebeurt in de geschiedenis En ook al is hij steenrijk , dat heeft er niks mee te maken Wij hier hebben de verkeerde vijanden gekozen en wees gerust ze zullen ons geen 2de keer komen redden, hier is het hopeloos

 • Marie Vanakker

  Dat is wel heel ver vooruit lopen . Zal hij de verkiezingen wel halen lijkt me meer de vraag .