Pedofiele babysitter die gezocht werd voor misbruik van jonge meisjes geeft zich na 23 jaar aan bij FBI

Wayne Arthur Silsbee werd 23 jaar lang gezocht, maar gaf zich uiteindelijk zelf aan.
FBI Portland Wayne Arthur Silsbee werd 23 jaar lang gezocht, maar gaf zich uiteindelijk zelf aan.
Wayne Arthur Silsbee (62) kon meer dan twintig jaar lang uit handen blijven van de FBI, maar gaf zich op vrijdag uit eigen beweging aan. Hij werd gezocht voor het seksueel misbruiken van verschillende kinderen tussen acht en tien jaar oud. Het is niet duidelijk waarom de voortvluchtige naar de autoriteiten stapte. 

Op vrijdag wandelde Silsbee een politiekantoor in de Amerikaanse staat Oregon binnen, waar hij zich overgaf, meldde de FBI gisteren. Tussen 1995 en 1996 zou de man verschillende meisjes hebben misbruikt. Hij kwam onder meer in contact met zijn slachtoffers door te babysitten. Sommigen had hij ook “meegenomen naar evenementen”. 

In 1996 werd een arrestatiebevel uitgevaardigd en de volgende 23 jaar werd hij gezocht door de FBI, maar hij werd nooit gepakt. 

Waarom Silsbee zich na zoveel jaren plots aangaf, is niet bekend. Naar verwachting zal hij morgen voor de rechter verschijnen. Ondertussen roept de FBI iedereen die contact had met de man op om een tiplijn te bellen. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.