Pedofiel in elkaar geslagen nadat hij op heterdaad betrapt werd in kamer van peuters

Mark Stanley.
Spotsylvania Sheriff’s Office Mark Stanley.
Een pedofiel die op heterdaad betrapt werd, is in de Amerikaanse staat Virginia tot moes geslagen. De man die hem de klappen verkocht, is de vader van de jonge slachtoffers. Hij gaat vrijuit. Het misbruik vond op 29 december plaats in de regio Spotsylvania. Mark Stanley (60) was daar op familiebezoek, maar al snel zou zijn ware aard aan het licht komen.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De vader deed de schokkende vaststelling toen hij vroeg in de ochtend naar de kamer van zijn kinderen ging. Tot zijn grote verbazing trof hij daar ook Stanley aan, zonder (onder)broek.

“Op de vraag wat hij daar aan het doen was, reageerde Stanley bijzonder vreemd”, aldus de sheriff. “Hij duwde de vader uit de kamer en sloot zichzelf op. Het duurde echter niet lang vooraleer de deur opengebeukt kon worden.” Stanley kreeg daarna de rammeling van zijn leven.

“Hij had het anders misschien niet overleefd”
Agenten die ter plaatse snelden, zagen hoe de vader een zwaar toegetakelde man bedreigde met een pistool. Uiteindelijk wisten ze hem te overtuigen om het wapen neer te leggen. “Zonder onze interventie zou de dader het misschien niet overleefd hebben”, aldus de sheriff.

Stanley werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Nu wacht hem een verblijf in de cel, zonder kans op vervroegde vrijlating. De kinderen -amper twee en drie jaar oud- werden grondig onderzocht op sporen van misbruik, hun vader werd niet vervolgd.