Pedofiel bouwt horrorkelder om kinderen in onder te brengen

Politie
In het Noorse Vestoppland is een 40-jarige man aangehouden, die ervan wordt beschuldigd voorbereidingen te hebben getroffen om kinderen te ontvoeren. De man had namelijk een geluidsdichte kelder gebouwd om kinderen langere tijd in op te sluiten. De politie heeft daar gisteren de huiveringwekkende foto's van vrijgegeven.

De politie vond een GPS-systeem, waarin vele adressen waren opgeslagen, aangevuld met de namen van de kinderen die daar wonen. Op het moment dat de man gearresteerd werd, is hij met een gehuurde auto al langs minstens 70 verschillende huizen van kinderen gereden. Die adressen vond hij op social media.

De foto's van de bunker heeft de politie donderdag vrijgegeven. Op eerste gezicht lijkt het een normale kamer -met een Super Mario-deken, een teddy-beer en een televisie-, maar als je beter kijkt, zie je dat de kamer geluidsvrij is gemaakt. Tegen de wanden zijn dikke lagen tapijt gezet, zodat niemand de kinderen kan horen. "De kamer is geschikt om kinderen langere tijd in onder te brengen'', zo meldt een politiewoordvoerster aan de Noorse tv-zender TV2. "Er zijn bedden opgemaakt en er is een toilet beschikbaar. Ook is er Lego en een koelkast met eten."

De politie vond ook een wapenstok, een taser en seksuele beelden van kinderen toen ze de woning doorzocht.

De man is inmiddels op borgtocht vrij en volgens de woordvoerster wordt het moeilijk om hem te vervolgen. Het is namelijk niet zeker of de man illegale dingen heeft gedaan in de kamer. Ook zijn er geen bewijzen dat er iets is gebeurd bij de adressen waarbij hij langs is gegaan.

Politie
Politie
Politie