Pedo veroordeeld dankzij computermeisje Sweetie

epa
Een Australische man is veroordeeld tot een gevangenisstraf vanwege webcamseks met het virtuele meisje Sweetie. Dat meldde Terrres des Hommes vandaag. Het is volgens de ontwikkelingsorganisatie voor het eerst dat contact met Sweetie rechtstreeks heeft geleid tot een veroordeling.

Terres de Hommes maakte bijna een jaar geleden bekend dat het in 10 weken tijd 1.000 pedofielen in de val had gelokt met behulp van Sweetie, een virtueel 9-jarig Filipijns meisje. De gegevens van de mannen die het computermeisje hadden benaderd werden doorgespeeld aan de politie.

Obscene beelden
Terres des Hommes heeft in de Australische zaak een getuigenverklaring gegeven, zegt Guijt. Ook de Poolse justitie heeft eerder dit jaar aangeklopt voor nadere informatie over een man die door Sweetie in de val werd gelokt.

De Australiër heeft volgens Terres des Hommes bekend dat hij obscene beelden van zichzelf naar Sweetie stuurde. Ook vond de politie kinderporno op zijn computer. De man, die al eens eerder was veroordeeld wegens kindermisbruik, heeft zijn straf inmiddels in voorarrest uitgezeten. Hij moet zich wel psychisch laten behandelen.