Pechdag voor luchthaven Düsseldorf: bagagesysteem valt uit, pier ontruimd nadat reizigers door nooddeur binnenkomen

EPA
Op de luchthaven van Düsseldorf is vanmiddag een pier ontruimd omdat verscheidene reizigers door een nooddeur naar binnen waren gekomen. Volgens de luchthavenautoriteiten werden zo'n duizend passagiers naar buiten gedirigeerd om opnieuw te worden gecontroleerd door de bewaking. Onder hen ook de mensen die al in vliegtuigen zaten waarvoor het boarden nog bezig was.

De boosdoeners hadden de veiligheidsdeur geopend door op de noodknop te drukken. Daarop werd besloten tot de ontruiming om het betrokken deel van de terminal te doorzoeken op mogelijk ongezien binnengebrachte gevaarlijke dingen. Na drie kwartier was dat afgerond en kon de normale gang van zaken worden hervat.

Een woordvoerder zei wel dat tot in de avond rekening moest worden gehouden met vertraging.

Eerder op de dag heerste er ook al chaos op Düsseldorf Airport door het uitvallen van het bagageverwerkingssysteem. Naar schatting 2.500 koffers bleven staan terwijl de eigenaren naar hun vakantiebestemming vlogen. Onder de gedupeerden ook de voormalige Duitse tennisvedette Boris Becker, die zijn beklag deed via Twitter.

EPAReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.