Paus vraagt politie om “genade” voor hardrijders

Paus Franciscus
Photo News Paus Franciscus
Aan de kant gezet omdat je te snel reed of een snelheidsboete in de bus? Weet dan dat de paus het (een beetje) voor jou opneemt. Tijdens een ontmoeting met afgevaardigden van de Italiaanse verkeerspolitie maande hij hen aan om “genade” te tonen voor bestuurders die de wegcode verbreken.

“Genade is geen teken van zwakheid,” zei paus Franciscus, "en het houdt ook niet in dat er geen macht kan uitgeoefend worden." Hij pleitte er bij de agenten voor om te achterhalen waarom iemand een verkeersovertreding begaat.

Tegelijkertijd haalde de paus ook de “steeds meer complexe en tumultueuze” verkeerssituatie aan. Volgens hem draagt een “gehaaste en competitieve” levensstijl ertoe bij dat mensen andere bestuurders gaan beschouwen “als obstakels of tegenstanders die moeten overwonnen worden, waardoor de straten omgevormd worden tot Formule 1-racebanen.”

De paus, die al sinds 2013 aan het hoofd van de Katholieke Kerk staat, bekritiseerde ook het gebruik van de gsm achter het stuur. “We moeten rekening houden met het beperkte verantwoordelijkheidsgevoel van veel bestuurders, die vaak de ernstige gevolgen van hun afleiding niet lijken te beseffen,” merkte hij op.
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Manten Kalle

  Scheiding kerk en recht ?

 • Jean De Grande

  Gehaaste en competitieve levensstijl. Voeg daar egoïsme bij en je komt in de buurt. En daarna stoppen met pamperen. Iedereen ervaart dezelfde druk, maar sommigen gaan er verkeerd mee om en denken dat ze boven de wet staan.

 • jos beverke

  Schoenmaker blijf bij je leest!

 • Erwin Vandriessche

  Ja dat zal komen door het geschenk van een dure sportauto (Lamborghini) die hij onlangs mocht ontvangen.

 • Nick de Anno

  Die wordt met de dag zotter en zotter.