Paus voelt zich “licht onwel” en annuleert afspraken, maar op dit moment geen link met coronavirus

Paus Franciscus gisteren tijdens de Aswoensdag-viering in Rome.
AP Paus Franciscus gisteren tijdens de Aswoensdag-viering in Rome.
Paus Franciscus (83) heeft vandaag een event in de Sint-Pietersbasiliek afgezegd omdat hij zich “licht onwel” voelde. Andere afspraken vandaag in zijn residentie gaan wel gewoon door, meldt het Vaticaan. Vooralsnog is er niets dat wijst op een mogelijke besmetting met het coronavirus, dat vooral in Noord-Italië toeslaat.

“Omdat hij zich onwel voelt, heeft de paus verkozen in Santa Marta (zijn residentie in de kerkstaat, red.) te blijven”, aldus het Vaticaan in een mededeling. “Alle andere afspraken gaan wel gewoon door.” Bij het persbericht was ook een foto van vandaag toegevoegd van de paus en een kardinaal uit de Filipijnen.

Gisteren ging Franciscus nog voor in de eucharistieviering van Aswoensdag, en hield hij zijn gewone wekelijkse audiënties. Daarbij leek hij verkouden, en sprak hij met een hese stem. 

Paus Franciscus verkeert ondanks zijn hoge leeftijd nog in goede gezondheid. Sinds zijn twintiger jaren mist hij al een deel van één long nadat hij behandeld werd tegen tuberculose. 

In Italië is het aantal besmettingen met het coronavirus opgelopen tot meer dan 500. Veertien mensen zijn al overleden. 

AP
REUTERSReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.