Paus viert verjaardag met pizzafeestje

REUTERS
Paus Franciscus heeft zijn verjaardag gisteren gevierd met zijn favoriete fastfood. Hij blies samen met kinderen uit een kinderziekenhuis een kaars uit die in een pizza van bijna 4 meter lang was gestoken. 

De paus moedigde de kinderen aan om hun buikjes te vullen en zei dat ze goed zouden groeien als ze alle pizza op zouden krijgen. Hij raadde hun ouders aan om een positieve instelling aan hun kroost mee te geven. "Een vreugdevolle ziel is als goede aarde, waardoor planten goed groeien en goede vruchten dragen'', aldus de paus. Later zegende hij op het Sint-Pietersplein duizenden pelgrims die hem een fijne verjaardag toeschreeuwden.

Het 81-jarige hoofd van de katholieke kerk staat bekend om zijn liefde voor pizza's. Zo deelde hij vorig jaar nog pizza's uit aan daklozen en ontving hij in 2015 een handgemaakte Napolitaanse pizza van een plaatselijke bakker terwijl hij in zijn pausmobiel reed. Artsen van het Vaticaan wezen de paus echter enkele jaren geleden op de kilo's die hij was aangekomen sinds zijn aantreden en adviseerden hem te minderen.

REUTERS
REUTERS
REUTERS
REUTERS
REUTERS1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gerhard VAN NIEUWENHOVE

    Proficiat !