Paus vergelijkt abortus met huurmoord: "Een zwangerschap beëindigen, is net zoals iemand elimineren"

Photo News
Paus Franciscus vergeleek een vrijwillige vruchtafdrijving vandaag als een beroep doen op een "huurmoordenaar". Dat deed hij in zijn homilie tijdens zijn traditionele audiëntie op het Sint-Pietersplein in Rome. 

"Een zwangerschap beëindigen, dat is zoals iemand elimineren. Is het gerechtvaardigd een menselijk lichaam te elimineren om een probleem op te lossen?", vroeg de Argentijnse kerkleider aan de gelovigen op het plein. 

"Is het gerechtvaardigd een beroep te doen op een huurmoordenaar om een probleem op te lossen?", voegde Franciscus er buiten zijn voorziene tekst over het bijbels gebod "gij zult niet doden" aan toe. "Zich ontdoen van een menselijk wezen, dat is zoals een beroep doen op een huurmoordenaar om een probleem op te lossen".

Oorlogen, exploitatie, uitsluiting én abortus

De paus haalde uit naar de "depreciatie van het menselijk leven", door oorlogen, exploitatie van de mens en uitsluiting. Aan deze lijst voegde hij dan abortus toe. "Hoe kan een daad die een onschuldig leven wegneemt therapeutisch, civiel of heel gewoon humaan zijn?", vroeg het hoofd van de rooms-katholieke kerk zich nog af.
50 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Leo Duym

  Het is on-Bijbels om een menselijke vrucht, ongeacht het aantal maanden van ontwikkeling, gelijkwaardig te stellen met een mens. Alleen als het 'kind' geademd heeft, is dat het geval: Genesis 2:7. Lees ook Exodus 21:12-13 en Exodus 21:22, waarin een andere en veel zwaardere straf staat op onvrijwillige doodslag dan op het onvrijwillig stoten van een zwangere vrouw zodat haar vrucht afgaat.

 • jaak Peeters

  Geef ik hem gelijk in. Je moet VOORAF plannen!

 • Marcel Vanalderweireldt

  De paus heeft wellicht nooit gehoord van 'overbevolking'.

 • leppens victor

  Tja,als het over elimineren gaat hebben de katholieken een expertise om u tegen te zeggen. mvg.

 • Wim Offermans

  Hij is al even gebrainwasht als zijn voorgangers.