Paus verbiedt verkoop sigaretten op Vaticaans grondgebied

Photo News
Het Vaticaan verkoopt voortaan geen sigaretten meer. Paus Franciscus heeft dat beslist, klinkt het vandaag in een mededeling van het Vaticaan. 

"De Heilige Stoel kan niet bijdragen aan een activiteit, die duidelijk schadelijk is voor de gezondheid". Het verbod is vanaf volgend jaar van kracht en geldt voor het hele Vaticaanse grondgebied, dat enkel werknemers, staatsburgers en gasten met speciale toelating mogen betreden. Rond het Sint-Pietersplein kan nog wel tabak gekocht worden.

De kerkstaat verkoopt aan zijn staatsburgers en medewerkers goedkope sigaretten, omdat daar geen belastingen op betaald moeten worden. De mini-staat wordt dan ook beschouwd als een "rokersparadijs". Zelfs al vormen de sigaretten een "bron van inkomsten" voor het Vaticaan, "kan geen winst gerechtvaardigd worden als er levens op het spel staan", verklaarde de pauselijke woordvoerder.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Laetitia Vandenbosche

  Nu nog bij ons graag

 • Frank Van den Bulck

  Salut en de kost !

 • Frank Van den Bulck

  Ben toch al gestopt met roken. So What. Heeft die niks anders te doen? Ave...

 • Frank Van den Bulck

  Echt niks anders te doen ? Man o man.