Exclusief voor abonnees

Paus tempert verwachtingen top over kindermisbruik in kerk: “Misbruik zal altijd blijven bestaan”

EPA
Behalve bisschoppen zijn ook slachtoffers naar Rome afgereisd voor de top over kindermisbruik in de katholieke kerk die vandaag begint. De verwachtingen zijn hooggespannen. “Ze kunnen een kind ergens op de wereld redden.”

Paus Franciscus neemt ruim drie dagen de tijd om 190 bisschoppen, kardinalen en religieuzen ervan te overtuigen dat ook zij medeverantwoordelijkheid dragen voor de bestrijding van misbruik van minderjarigen door geestelijken. Paus Franciscus heeft Federico Lombardi gevraagd de conferentie in goede banen te leiden. De 71-jarige Lombardi zei dat bisschoppen van landen die protocollen hebben opgesteld om misbruik tegen te gaan, hun kennis en ervaringen zullen delen met vertegenwoordigers van landen die nog niet zover zijn. 

Je hebt 17% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • willy van der Wijk

  hem vertegenwoordigt de allerhoogste toch dus zal er een tijd komen dat hem orde op zaken stelt zoals de profeten voorspellen .

 • Guido Dyck

  religies hanteren het "imaginair concept'=je moet geloven!!!.Het dient om het onrechtvaardige te rechtvaardigen(zelfverrijking,onderdrukking,foltering,oorlogen,ex-communicatie,kindermisbruik,slavernij,etcetcetc...).

 • Rudolphe V.DeBaere

  Deze paus is vooral een goede acteur. Doen alsof hij de stal zal uitmesten maar uiteindelijk verandert er niets. Zij denken nog steeds dat zij verheven zijn boven "het volk" deze zwart- en witrokken.

 • Guido van driel

  Godsdienst, in al zijn vormen is het meest verderfelijke wat er is in deze wereld. Bovendien oorzaak van 99% van alle conflicten wereldwijd.

 • Bernd Vaes

  Zeer terecht, misbruik van kinderen zal altijd blijven bestaan, maar het goed dat de kerk nu duidelijk de strijd ertegen begonnen is. Misbruik van kinderen leeft immers het meest, overweldigend meest, in gezinnen!