Paus stelt voor het eerst vrouw aan op bestuursfunctie bij staatssecretariaat Vaticaan

Archiefbeeld, Paus Franciscus.
Photo News Archiefbeeld, Paus Franciscus.
Paus Franciscus heeft voor het eerst een vrouw aangesteld op een bestuursfunctie bij het staatssecretariaat van het Vaticaan. De Italiaanse Francesca Di Giovanni wordt ondersecretaris bevoegd voor de relaties met andere staten, aldus het Vaticaan.

Het gaat om een promotie voor Di Giovanni, die al in hetzelfde departement diende in een lagere positie. "Ja het is de eerste keer dat een vrouw een bestuursfunctie heeft in het staatssecretariaat", zei ze in een interview met Vaticaan News.

Volgens haar is de beslissing van de paus een teken van meer aandacht voor vrouwen. "Maar de verantwoordelijkheid heeft te maken met de job, in plaats van met het feit een vrouw te zijn", zei ze nog. 

Di Giovanni was naar eigen zeggen verrast toen ze hoorde dat ze promotie kreeg. “Ik had nooit gedacht dat ik deze rol zou krijgen. Ik zal mijn uiterste best doen om het vertrouwen van de paus niet te schaden”. Di Giovanni werd in 1953 geboren in Palermo op Sicilië. Ze behaalde er haar diploma rechten.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.