Paus schenkt 35 beademingstoestellen aan zwaar getroffen landen

Paus Franciscus.
ANP Paus Franciscus.
Paus Franciscus heeft 35 beademingstoestellen geschonken aan landen die worstelen met het nieuwe coronavirus, waaronder veel in de Latijns-Amerikaanse regio waar hij vandaan komt. Dat heeft het Vaticaan bekendgemaakt.

De in Argentinië geboren paus Franciscus wil "zijn nabijheid concreet uitdrukken aan de landen die getroffen zijn door de Covid-19-pandemie, vooral de landen waarvan het gezondheidssysteem meer problemen ondervindt", aldus een verklaring.

Haïti kreeg vier toestellen; de Dominicaanse Republiek twee; Bolivia twee; Brazilië vier; Colombia drie; Ecuador twee; Honduras drie; Mexico drie; en Venezuela vier. De paus schonk ook twee beademingstoestellen aan Kameroen; twee aan Zimbabwe; twee aan Bangladesh; en twee aan Oekraïne, volgens de verklaring uitgegeven door de pauselijke liefdadigheidsdienst.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Christine Laevers

  Vier mensen in Haîti kunnen dus twee weken of langer beademd worden. Tja, het is beter dan niks.zeker ? Ik begrijp mensen in een machtspositie helemaal niet meer. Maar misschien hebben ze helemaal geen machtspositie meer.

 • Sam Valkenborgs

  Als je weet hoe gigantisch rijk het Vaticaan is zou dit nieuws beter niet bekend gemaakt zijn. 35 beademingstoestellen maar. Intriest..

 • daniel polspoel

  Hij krijgt er zelf geen rode kop van, Gaat weer bejubeld worden als de weldoener en leeft zelf in weelde. Wat gaan ze met 1 toestel doen? De sukkelaar laten keveren en de rijke helpen

 • Billy Valcke

  Hoe weinig en zoveel aandacht ervoor.schatrijk en kruimels geven.

 • Ivo Torfs

  Dat is gemakkellijk, iets weggeven wat niet van uzelf is, waar blijft de hulp van god, die zou alles toch kunnen oplossen.