Paus ontvangt Erdogan en doet hem vredessymbool cadeau

AFP
De Turkse president Erdogan heeft een bezoek gebracht aan paus Franciscus. Ze spraken elkaar ongeveer 50 minuten in het Apostolisch Paleis, de officiële residentie van de kerkvorst.

De paus gaf Erdogan na het gesprek nog een symbolisch afscheidscadeau: een medaillon uit brons, met daarop een afbeelding van de vredesengel die de oorlogsdemon wurgt. Dat staat symbool voor een wereldorde die gebaseerd is op vrijheid en rechtvaardigheid.

De Turkse leider stapte voor de bijeenkomst op een vrijwel verlaten Sint-Pietersplein uit een auto. Omliggende straten waren uit veiligheidsoverwegingen afgesloten. Het bezoek ging gepaard met een kleine betoging van Koerden en sympathisanten bij de nabijgelegen Engelenburcht, Castel Sant'Angelo.

EPA

"Palestina, Syrië en terrorisme"
Erdogan zei kort voor zijn vertrek uit Turkije dat hij het nodige zou bespreken met de kerkvorst. "We zullen het hebben over Palestina, Jeruzalem, Syrië, Irak, het bestrijden van terrorisme, vluchtelingenkwesties en humanitaire hulp", aldus de president volgens staatspersbureau Anadolu.

De autoriteiten in de Italiaanse hoofdstad zetten ongeveer 3.500 manschappen in om te waken over de veiligheid tijdens het bezoek van Erdogan. De Turkse leider spreekt ook met de premier en president van Italië. Het hoofd van de rechtse Lega Nord noemde het "schandelijk" dat de regering Erdogan wil ontvangen.

EPA
AP
REUTERS
EPA
AFP10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Turqo Loqo

  Effe serieus Erdogan is wel toch een gedroomde leider van iederen.

 • chris bogaerts

  Dit is toch een grap of niet??? De man die zoveel bloed aan zijn handen heeft krijgt een vredessymbool? Die lacht zich kapot.........

 • Fenasi Kerim

  Wereldleider die erdogan!

 • Hendrik Peetersen

  Hopelijk heeft de Paus niet moeten betalen voor dat “vredessymbool” het is waarschijnlijk zoals alles daar nep.

 • Lisette Theunis

  Hij komt biechten voor al zijn zonden..