Paus ontvangt Belgische ambassadeur bij Heilige Stoel

Benedictus XVI in gesprek met de nieuwe Belgische ambassadeur Charles Ghislain
UNKNOWN Benedictus XVI in gesprek met de nieuwe Belgische ambassadeur Charles Ghislain
Paus Benedictus XVI heeft zaterdag gepleit voor het recht op meningsuiting van de Kerk bij de ontvangst van de geloofsbrieven van Charles Ghislain, de nieuwe Belgische ambassadeur bij de Heilige Stoel. Dit meldde het katholieke persagentschap Zenit zondag.

De paus herinnerde aan de twee rampen die ons land begin dit jaar troffen: de gasontploffing in Luik en de treinramp in Buizingen. "Deze rampen confronteren ons met de broosheid van het menselijk bestaan en de noodzaak dit te beschermen", aldus de paus. Benedictus XVI zei verder dat de Kerk de vrijheid van allen respecteert om anders te denken dan zij, maar ook wil dat haar meningsvrijheid wordt gerespecteerd. De paus wees ook op de grote verdiensten van Pater Damiaan.

Europese roeping
Hij zei ook dat de Europese roeping van België opnieuw bevestigd werd door de keuze van Herman Van Rompuy tot eerste president van de Europese Raad. Ook stelde Benedictus XVI dat mgr. Léonard "met geestdrift en edelmoedigheid" aan zijn taak als aartsbisschop begonnen is. De paus zei tenslotte dat hij zeer binnenkort de Belgische bisschoppen ontmoet die op ad limina bezoek naar Rome komen. Doel van dit bezoek is aan de paus verslag uit te brengen over de actuele toestand in de Belgische Kerk. (belga/kve)

UNKNOWN
UNKNOWN