Paus laakt overdreven spelerslonen in het voetbal

Paus Franciscus heeft de miljardendeals bij transfers en de overdreven spelerslonen in het professionele voetbal veroordeeld. De kerkleider zei dat tijdens een ontmoeting met zesduizend jonge Italiaanse voetballers.

"De schoonheid van het voetbal mag niet teloor gaan door de extravagante eisen bij de contractonderhandelingen", stelde de kerkleider. De paus riep de profvoetballers op "een voorbeeldige levensstijl na te streven en om solidair te zijn met de zwaksten".

“Velen beschouwen het voetbal als de mooiste sport ter wereld. Ik ben ook die mening toegedaan", aldus de paus, die al sinds zijn jeugd een hevige supporter is van de Argentijnse voetbalclub San Lorenzo. Hij zei het voetbal vooral te waarderen omdat het teamgeest bijbrengt. Sport leert volgens hem ook om met nederlagen en tegenslagen om te gaan. "Voetbal is goed voor het hart én voor het hoofd", besloot paus Franciscus.
14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • victor vandesande

  De pot verwijt de ketel . Het vaticaan zit op miljarden waar ze nooit aankomen en je moet voor alles in de kerk betalen . Ook voor de heropbouw vzn de notre dame geven ze alleen hun zegen .....

 • François Vande Wynckel

  Enkele dagen geleden was er hier oorverdovende kritiek op mensen die hoge studies gedaan hebben en daarom een groot loon kunnen verdienen. Maar velen vinden er geen graten in dat sommige voetballers bijna elke week de lotto winnen. Die bedragen zijn gewoon hallucinant. Wat is de meerwaarde van dat spel voor de bevolking?

 • Johan Billiet

  Misschien eens de lonen openbaar maken van hun kardinalen, bisschoppen & consorten...de katholieke kerk..één van de rijkste, gierigste en meest hypocriete klieken in de wereld..

 • Alfons Schepers

  Geef hem zijn percentje..!

 • marie-jose Marie-José Anthonis

  Wat een hypocriet van wat leeft hij en waar woont hij alles gratis hè