Paus: “Kerk heeft minder invloed”

via REUTERS
De invloed van de Rooms-Katholieke Kerk is tanende. Dat was vandaag de boodschap van paus Franciscus tijdens zijn jaarlijkse kersttoespraak tot de Romeinse Curie in het Vaticaan. Hij zei dat in de moderne wereld minder rekening gehouden wordt met het christelijke geloof en riep daarom op tot een "pastorale mentaliteitsverandering".

"Wij zijn vandaag de dag niet de enigen meer die cultuur produceren", zei de paus. Volgens hem zijn er nieuwe manieren nodig om "onze manier van denken en onze houdingen te herpositioneren".
Sinds Franciscus in 2013 paus werd, probeert hij de conservatieve Romeinse Curie, het bestuursapparaat van de paus, ervan bewust te maken dat verandering binnen de kerk noodzakelijk is.

photo_news6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Danny Govaerts

  Dat de kerk minder invloed heeft op de samenleving daar is niets mis mee. Nu de andere geloofs overtuigingen in de wereld nog overtuigen dat religie en politiek geen goede mix zijn en we geraken verder. Want waneer religie in de samenleving de bovenhand krijgt leidt dit telkens tot botsingen of in het slechtste geval tot oorlog.

 • joris van vlaenderen

  De kerk heeft nog altijd veel te veel invloed!

 • frederik saverien

  Vertel eerst de waarheid over het geloof ,en er schiet niets meer over van jullie geloof dat aaneenhangd van leugens.

 • paul piens

  Je hebt totaal geen moraliserende kerk of starre, enggeestige religie nodig om een goed mens te zijn, dat hebben velen al begrepen.

 • Theo Deweerdt

  Gelukkig !