Paus Franciscus roept gelovigen op hun zonden tegenover het klimaat te erkennen

Photo News
De paus heeft zaterdag de gelovigen in heel de wereld opgeroepen om de zonden die ze begaan hebben tegenover het klimaat te erkennen. Paus Franciscus zei verbaasd te zijn dat bijna niemand daarover spreekt tijdens de biecht.

De voorbije week hebben in België en Nederland opnieuw duizenden scholieren gespijbeld en geprotesteerd tegen het lakse klimaatbeleid van de politici. Of het de paus ter ore is gekomen, is koffiedik kijken. Franciscus liet zich zaterdag alvast uit over het groeiende klimaatprobleem. "Als ik mensen te biecht ontvang, gebeurt het zelden dat iemand zijn zonde erkent dat hij de natuur, de aarde en de schepping geweld heeft aangedaan", aldus paus Franciscus.

Volgens de paus zijn de mensen zich niet bewust van dit soort zonden. "De aarde is op duizenden manieren verkracht en verwond door zelfzuchtige uitbuiting. De ecologische dimensie is een onmiskenbaar onderdeel van de verantwoordelijkheid van elke persoon en van elk land", benadrukte de Argentijnse paus die in 2015 de encycliek "Laudato si" schreef over het behoud van de planeet.
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Frank Van den Bulck

  Wat moet ik dan biechten ? Eerwaarde, ik heb er vanmorgen twee laten vliegen. Vergeef mij, ik heb gezondigd tegen het klimaat ? Ja zeg.

 • Christiaan Stronks

  Klimaat is nu wel een echte hype, maar enig vertrouwen in God's schepping en herstellende vermogen zou bij een paus ook wel op zijn plaats zijn. Volgens mij wordt het allemaal erg overtrokken en houdt de kerk ons zo niet alleen dom maar ook arm, want de rekening voor de meest onzinnige mastregele n komt bij de gewone man te liggen ook al zou de industrie belast worden.

 • Roland Vanlerberghe

  De overmatige belasting van het milieu is er mede gekomen door de ongebreidelde bevolkingsaanwas waarvan.....de katholieke kerk een grote promotor was en nog steeds is door het afwijzen van iedere vorm van kunstmatige geboortebeperking.

 • Lucien Mertens

  De tomeloze toepassing van "ga en vermenigvuldig u" is de grote schuldige beste meneer.

 • Linda Wellekens

  Ben grote fan van deze paus die mensen de waarheid durft zeggen.