Paus aanvaardt ontslag van twee Chileense bisschoppen, beschuldigd van seksueel misbruik

Illustratiebeeld.
AP Illustratiebeeld.
Paus Franciscus aanvaardde vandaag het ontslag van twee Chileense bisschoppen. Dat meldt het Vaticaan in een persbericht.

Er lopen momenteel 119 rechtszaken over seksueel misbruik door leden van de Chileens katholieke kerk. Slachtoffers zijn zowel minderjarigen als volwassenen, de dossiers gaan soms terug tot in de jaren 1960.

De twee ontslagen bisschoppen zijn Mgr Carlos Eduardo Pellegrin Barrera (60) en Mgr Cristián Enrique Contreras Molin. Zij worden voorlopig vervangen door apostolische administrateurs. 

Op 18 mei maakte de bisschoppenconferentie van Chili bekend dat niet minder dan 34 bisschoppen die naar Rome waren geroepen door de paus hun ontslag indienden. Eerder had de paus al het ontslag van vijf Chileense bisschoppen aanvaard.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • philippe dusablon

    aanvaardt..... hij zou ze zelf moeten bijten smijten ipv hun "ontslag" te aanvaarden, bende hypocrieten.

  • oswald billiet

    Dat verdomde celibaat , waar mensen in tegen natuurlijkheid gedwongen worden. Het zal nooit stoppen.

  • Bernd Vaes

    Goed, maar hij moet ook de bisschoppen en priesters, die zich schuldig gemaakt hebben, ontslag opleggen en niet alleen ontslag aanvaarden.